Jim Bianco: Yatırımcılar borsadan çok şey bekliyor

Stratejist Jim Bianco, yatırımcıların borsadan beklentilerinin olması gerekenin çok üzerinde olduğunu söylüyor.

Kripto Para - 10 ay önce

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de enflasyon verileri açıklandı. Uzmanlar ise yatırımcıların hisse senedi piyasalarından beklentilerini düşük tutmaları noktasında uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bianco Research Başkanı Jim Bianco, yatırımcıların daha iyi alternatifler arayışında olduğu bugünlerde borsanın çok fazla rekabetle karşılaştığını ve bunun da piyasayı geride tutabileceğini söylüyor.

Para piyasası fonlarının hakimiyeti

MarketWatch’tan Barbara Kollmeyer’in haberine göre, Jim Bianco, Chicago Üniversitesi Menkul Kıymet Fiyatları Araştırma Merkezi’nin (Chicago’s Center for Research in Security Prices) borsanın yatırımcılara kaç yılda yüzde 9 getiri sağlayacağını gösteren bir çalışmaya işaret ediyor.

Bianco, “Tamam, para piyasasına koyarak veya altı aylık bir Hazine bonosu satın alarak hiçbir risk almadan yüzde 5,5 getiri elde edebilirim. Bu, kazancın yarısından fazlası veya belki de borsada uzun vadede herhangi bir risk olmadan elde edebileceğim oyunun üçte ikisine yakın bir oran. Peki bu artan ekstra yüzde 33’lük oran almam gereken tüm riske değer mi? Pek çok insan 'hayır' diyor ve bu yüzden para piyasası fonlarına büyük miktarda giriş görüyorsunuz” diyor.

Bianco, artık işlerin farklı olduğunu en büyük tartışmanın borsanın alternatifinin olmadığı 2019 gibi olup olmadığı olduğunu söylüyor ve bu soruya “Hayır” yanıtını veriyor.

Teknoloji hisseleri ve diğerleri

Stratejist, yedi büyük teknoloji şirketinin neden olduğu dengesizlik gibi hisse senetlerine karşı istiflenen diğer kartlara dikkat çekiyor. Bianco, “Neden yedi hisse senedi dışında her şey mücadele ediyor? Çünkü herkes orada oturup hiçbir risk olmadan yüzde 5,5'lik bir getiriye bakıyor ve şöyle diyor: 'Biliyor musun, piyasada daha iyi bir fırsat olduğunda beni ara çünkü şu anda yüzde 5,5'luk payımı aldığım için mutluyum'" diyor.

Bianco, son yıllarda yatırım yapanların bir kısmının kripto paralardan ve benzeri yüksek riskli spekülatif alanlardan kaçtığını söylüyor ve Fed'in yıllardır uyguladığı teşvik ve sıfır faiz oranları sayesinde borsanın şiştiğini ifade ediyor ve “Bunların çoğu, gelir yatırımlarından makul bir getiri elde etmek için 15 yıl bekleyen emekliler” diyor ve ekliyor: “Böylece bu kalabalık geri geliyor ve bunun piyasaya daha fazla denge getirdiğini düşünüyorum.”

Bu durum, Bianco’yu, yatırımcıların bu günlerde çok fazla talepkar olduğu, borsanın onları zengin etmesini, emekliliklerini finanse etmesini ve hatta onları eğlendirmesini istedikleri bir sonraki noktaya getiriyor. Bianco, bunun aynı zamanda piyasa için de tehlikeli bir yol olduğunun altını çiziyor.

Yatırımcıları zor bir seçim bekliyor

Bianco, “Yatırımcılar yakında hisse senetlerinden ne istediklerine karar vermeleri gereken bir durumla karşı karşıya kalacaklar. Ve bazı zor seçimler yapmak zorunda kalacağız ve bence bu, bu geçişin bir parçası” diyor.

Bianco, Fed'in bile borsanın kendisi için bir politika aracı olarak çalışmasını istediğini söylüyor ve ekonominin yavaşlamasını istediğinde düşüyor, ekonominin tekrar hızlanmasını istediğinde ise yükseliyor. Bianco, “Yani borsanın aynı anda çok fazla şey yapmasını sağlamaya çalışan tüm bu rakip güçleri kabullenmek zorundayız” diyor.

Bianco, Fed para basmaya ve piyasayı yukarı itmeye başlayıncaya kadar alım çılgınlığına devam edebilmek için hisse senedi çöküşünü umut edenlerin olduğunu söyleyerek sözlerini tamamlıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Fintech şirketi sosyal ve çevresel amaçlara olan bağlılığını güçlendiriyor

2023-10-12 14:07 - Fintech

GTR Türkiye 2023 Ticaret ve İhracat Finansmanı Konferansı gerçekleşti

2023-10-12 16:08 - Fintech

Paul Tudor Jones: Resesyon öncesinde borsa yüzde 12 gerileyebilir

2023-10-11 15:08 - Kripto Para

Altın fiyatları yatırımcısını sevindiriyor

2023-10-12 10:08 - Altın Fiyatları

Altın fiyatları dipten döndü, gözünü Ortadoğu'ya dikti

2023-10-11 10:09 - Altın Fiyatları

Jim Bianco: Yatırımcılar borsadan çok şey bekliyor

2023-10-12 18:07 - Kripto Para

Türkiye'de internet reklamcılığı gelirleri 1,6 milyar dolara yükseldi

2023-10-09 14:09 - Kripto Para

OSTİM Dijital Mağaza üzerinden ilk ihracat Mozambik'e yapıldı

2023-10-06 07:08 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Türkiye olarak arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim”

2023-10-09 23:10 - Borsa

Talas Millet Bahçesi Eğitim Kampüsü hızla yükseliyor

2023-10-12 15:07 - İhale

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan TROY kart açıklaması

20:05 - Kripto Para

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan sosyal konut açıklaması

19:05 - Kripto Para

Kriptoda 10 milyonluk vurgun: 3 kişi tutuklandı

18:06 - Kripto Para

'Bitcoin Safiye'ye tahliye kararı

17:06 - Kripto Para

"Oltalama" yapan dolandırıcılar tutuklandı

12:05 - Kripto Para

Günün Manşetleri

El-Sen'den açıklama

22:02 - Kıbrıs

17 Ağustos 1999 depreminin 25. yıl dönümü…

21:58 - Gündem

Üstel: Kazanan UBP olacak, kazanan KKTC olacak

17:48 - Gündem

Üstel yarın yapılacak UBP ilçe örgütleri seçiminde mücadele edecek tüm adaylara başarılar diledi

17:38 - Kıbrıs

Kıbrıs Otizm Derneği kuruldu

17:13 - Kıbrıs