?>

Narin iddianamesinde ceset var, katil yok: İlk duruşma 7 Kasım'da

Diyarbakır’da kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve cesedi 19 gün sonra köyün yakınlarından geçen dere yatağında bir çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili iddianamede soruşturması 60. günde tamamlandı.

Gündem - 5 saat önce

Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinin Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos günü kaybolan ve cesedi 8 Eylül günü dere yatağında bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma 60. günde mahkemeye gönderilen katilsiz iddianamede, cinayetin neden işlendiği konusunda da bir tespit yapılamadığı bilgisine yer verildi. 14 sayfalık iddianamenin eki olarak 8 klasörden oluşan dosya dün itibariyle fiziki olarak 8. Ağır Ceza Mahkemesine teslim edildi.

“Delil klasörü” olduğu belirlenen dosyaların içinde jandarmanın fezlekesi, olay tutanakları, arama ve el koyma kararları, HTS kayıtları, adli tıp raporları, otopsi raporu gibi belgeler yer aldı. 274 kişinin ifadesinin alındığı, köydeki ev, ahır ve eklentilerinin didik didik arandığı 2 aylık soruşturmanın sonunda hazırlanan iddianame, kamuoyunun beklentilerine cevap olamadı.

AYNI EVDE OLMALARI VE ARAÇTAKİ KIYAFET DNA’SI DIŞINDA HİÇBİR DELİL ELDE EDİLEMEDİBir Başsavcı Vekilinin koordinatörlüğünde 3 Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sık sık, “Narin kızımızın katilleri yargı önünde hesap verecek. Fazla uzun sürmez. Katilleri açığa çıkaracağız” şeklinde açıklamaları da toplumda bir beklenti oluşturdu, ancak 8 klasörlük dosyada delil niteliği olabilecek tek somut maddi delil HTS kayıtlarına göre, amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes ve kızı dereye gizleyen Nevzat Bahtiyar’ın aynı evde olmaları gösteriliyor.

EVLER YAN YANA AYNI EVDE OLMALARI DELİL KABUL EDİLMEYEBİLİROysa bu kişilerden anne Yüksel ile ağabey Enes’in anne oğul oldukları için zaten aynı evde telefonlarının sinyal vermesinin hayatın olağan akışıyla uyumlu olduğu bildirildi. Yine amca Salim’in kan bağı bulunması ve birinci derece akraba olması, evinin de Narin’in evinin yanında olması nedeniyle telefonlarının aynı evden baz vermesinde normal bir durum olduğu ifade ediliyor. Nevzat Bahtiyar’ın evinin ise amca Salim’in evinin yanında olması ve köyde tek baz istasyonu olduğu için köydeki herkesin telefonlarının aynı baz istasyonundan sinyal vermesi nedeniyle bunun yargılama safahatında maddi somut delil olarak da kabul edilemeyebileceği ifade ediliyor.

2 AY SÜREN SORUŞTURMA HAYAT KIRIKLIĞI YARATTIBu 4 kişinin telefonlarının yan yana sinyal vermesi ile amca Salim’in aracında Narin’in kıyafet DNA’sının çıkması haricinde 8 klasörlük dava dosyasında başkada somut hiçbir delilin olmaması 2 ay gibi uzun süren bir soruşturmada hayal kırıklığı yarattı. Katili bulunamadığı için de anne, amca, ağabey ve Nevzat Bahtiyar “Müşterek fail” kabul edildi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede kabul edildi. Davaya ilişkin ilk duruşma 7 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Tutuklu şüpheliler amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haftanın Öne Çıkanları

Narin iddianamesinde ceset var, katil yok: İlk duruşma 7 Kasım'da

2024-10-23 15:33 - Gündem

Narin iddianamesinde ceset var, katil yok

2024-10-23 15:08 - Gündem

Pasifik Okyanusu'nda etkili olan Kristy Kasırgası “kategori 2” şiddetine ulaştı

2024-10-23 15:07 - Gündem

Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum siyasi partilerin toplantısı Stewart'ın katılımıyla yapıldı

2024-10-23 14:47 - Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul etti

2024-10-23 14:38 - Kıbrıs

OpenAI ile Microsoft'tan, Medya Şirketlerine Hibe Programı

2024-10-23 14:37 - Gündem

Girne Rallisi kapsamında 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi geçici olarak araç trafiğine kapatılacak

2024-10-23 14:27 - Kıbrıs

DAÜ’de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2024-10-23 14:23 - Gündem

Merkezi Cezaevi Müdürlüğü ve AKÜ iş birliğinde gardiyanlara eğitim semineri düzenlendi

2024-10-23 14:17 - Gündem

Dünya'yı Tartıya Koysak Kaç Kilo Gelirdi?

2024-10-23 14:13 - Gündem

İlgili Haberler

Samsung Bütçe Dostu Katlanabilir Telefonu İptal Etti

20:38 - Gündem

Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

20:08 - Gündem

Kediler, Kelimeleri Bebeklerden Hızlı Öğreniyor

19:58 - Gündem

Apple, Fotoğraflardan Nesne Kaldırma Özelliği Konusunda Kararsız

19:53 - Gündem

İnternet Çöktü mü? Pek Çok Siteye Girişte Sorunlar Yaşanıyor

19:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş TÜSAŞ’a yapılan saldırıyı kınadı

19:08 - Kıbrıs

Zaroğlu: Büyükyılmaz’ın sisteme atfen kullandığı sözleri çarpıtılarak yanlış yorumlanmıştır

19:02 - Kıbrıs

Meclis Başkanı Ziya Öztürkler: “Alçak terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum”

18:57 - Kıbrıs

Erdoğan: Terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize rahmet diliyorum

18:47 - Gündem

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 yaralı var

18:42 - Gündem