Savaşan, Health Tourism Expo-Bakü açılışında KKTC’yi temsilen konuştu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle düzenlenen Bakü Azerbaycan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı, B2B Semineri ve Konferansı’na (Health Tourism Expo) katılan…

Kıbrıs - 4 ay önce

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle düzenlenen Bakü Azerbaycan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı, B2B Semineri ve Konferansı’na (Health Tourism Expo) katılan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healthcare Travel Council-GHTC) 7. Dönem Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan organizasyonun açılış seremonisinde konuştu.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healthcare Travel Council-GHTC) 7. Dönem Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, Bakü'de, Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Romanya, Rusya, Kuveyt, Gürcistan başta olmak üzere sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren birçok ülkeden profesyoneli Bakü’de bir araya getiren Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı, B2B Semineri ve Konferansı’na Genel Sekreter Doğan Yalkı ile birlikte katılarak açılış konuşması yaptı.

Savaşan’dan Erdoğan ve Aliyev’e teşekküSavaşan yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yıllardır haksız izolasyonlar altında tutularak dünya ile bağları koparılmak istenmesine rağmen, başta Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere dünyanın yüzden fazla ülkesi ile turizm, eğitim, sağlık ve daha birçok alanda işbirliği yapmayı başardığına vurgu yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının ardından, Türkiye ve Azerbaycan’ın belirleyici katkıları ile Türk Devletleri ile işbirliklerini ileriye taşıma fırsatı bulduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, bu fırsatı yaratan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs’ın modern tıbbi tesisleri, yüksek standartta sunduğu özellikli sağlık hizmetleri, uzman hekim ve deneyimli sağlık çalışanları ile sağlık turizminde isminden her geçen gün daha fazla söz ettirdiğini belirten Savaşan, Bakü’de gerçekleştirilen Sağlık Turizmi Fuarı ve Konferansı kapsamında katılımcı ülkelerle seçili alanlarında karşılıklı işbirliği yapma olanağı buldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne 2023-24 Nisan döneminde KKTC’nin başkanlık yaptığını ve bu süre içinde sağlık turizmini sadece ekonomik bir fırsat değil, aynı zamanda kültürlerarası anlayışı ve barışı teşvik eden, sınırları aşan bir köprü olarak gördüklerine işaret eden Dr. Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, bu köprünün güçlü bir parçası olmak ve dünya çapında sağlık turizminin gelişimine katkıda bulunmak için samimiyetle ve büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Savaşan aynı vizyon ve sorumluluk bilinciyle GHTC’nin yeni dönem başkanlığını üstlenen Moldova’nın yapacağı çalışmalara samimiyetle destek vereceklerini ve Dünya’da sağlık turizminin sürdürülebilir gelişimi için yapılacak çalışmalara katkı koyacaklarını vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Savaşan, Health Tourism Expo-Bakü açılışında KKTC’yi temsilen konuştu

2024-04-27 11:12 - Kıbrıs

Nintendo Switch 2’de Manyetik Joy-Con Kullanılabilir

2024-04-27 11:07 - Gündem

MEB Yeni Öğretim Programlarına Bahçeşehir Koleji'nden ilk değerlendirme

2024-04-27 10:27 - Gündem

2 bölgede toz taşınımı! 5 bölgede sağanak!

2024-04-27 10:07 - Gündem

Apple iOS 18 Yapay Zekâsı İçin OpenAI ve Google’la Görüşüyor

2024-04-27 10:02 - Gündem

Cumhuriyet Meclisi Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Ṣuṣa'yı ziyaret etti

2024-04-27 09:38 - Kıbrıs

Töre:Gazze’de yaşananlardan insanlık utandı ancak medeni geçinen dünyan utanmadı

2024-04-27 09:28 - Gündem

Başka Bir Aktiviyle Meşgul Olunca Neden Acımızı Unuturuz?

2024-04-27 09:13 - Gündem

Mersin'de DEAŞ operasyonu: 9 gözaltı

2024-04-27 09:02 - Gündem

Kadınlar Erkeklere Oranla Neden Daha Fazla Uyur?

2024-04-27 08:23 - Gündem

İlgili Haberler

Taçoy: Demokrasi iradesi kazanacak

18:33 - Kıbrıs

Üstel: Bizim adayımız belli, yani kazanan belli

14:27 - Kıbrıs

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 25. kuruluş yıldönümünü kutladı

13:47 - Kıbrıs

KTMMOB, KIB-TEK’te araştırma yapmak için Başbakanlık'tan yetki istedi

11:48 - Kıbrıs

UBP’de bugün ilçe başkanları, kadın kolları başkanları ve gençlik kolları başkanları seçilecek

09:48 - Kıbrıs

Günün Manşetleri

Üstel: Kimsenin kuşkusu olmasın, iktidarla ve istikrarla yolumuza devam edeceğiz

23:02 - Gündem

Üstel: Bu seçimlerin tek kazananı UBP’dir

22:27 - Gündem

Başbakan Üstel, Teknecik Elektrik Santrali’nde çalışanlarla bir araya geldi

22:17 - Gündem

UBP ilçe kongreleri gerçekleştirildi

22:13 - Gündem

Kamu Hizmeti Komisyonu: Öğretmenlik sınavları tamamlandı

21:18 - Gündem