Soğuklar geri döndü. Meteoroloji'den sağanak uyarısı! İşte bölge bölge, il il hava durumu...

Meteoroloji, 5 Mart 2024 tarihli hava durumu raporunu yayınladı. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelerde sağanak uyarısı yapıldı.. İşte bölge bölge, il il hava durumu...

Gündem - 6 ay önce

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mart 2024 Salı (Bugün) tarihli hava durumu tahminini açıkladı. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre "Bugün hava nasıl olacak?" sorusu yanıt buldu. Hava sıcaklıklarının 6 derece düştüğü ve yağmur ile fırtınanın geri döndüğü bugünde İstanbul hava durumu 15°C - Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, Ankara hava durumu 18°C - Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, hafif sağanak yağışlı, İzmir hava durumu 19°C - Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Antalya hava durumu 17°C - Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ AÇIKLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların: Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların: Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGE BÖLGE İL İL HAVA DURUMU

MARMARAParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğusunda pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

EGEParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Güney ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Kıyı Ege’de yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ADANA °C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde il genelinde, akşam ve gece saatlerinde doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

KONYA °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

SİVAS °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

SİNOP °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu

VAN °C, 7°CParçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLUParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Adıyaman çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu

SİİRT °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi Etiketler hava durumu meteoroloji sağanak yağış
Haftanın Öne Çıkanları

İşte piyasaya “sahte zeytinyağı” süren markalar

2024-02-29 17:31 - Kıbrıs

Soğuklar geri döndü. Meteoroloji'den sağanak uyarısı! İşte bölge bölge, il il hava durumu...

2024-03-05 08:54 - Gündem

Prof. Dr. Naci Görür'den Çanakkale depremi değerlendirmesi

2024-03-05 08:53 - Gündem

Son Dakika... Ankara'da PKK operasyonu: 19 gözaltı kararı

2024-03-05 08:48 - Gündem

Son Dakika... Ali Yerlikaya açıkladı. Narkoçelik operasyonu: 1 ton uyuşturucu yakalandı

2024-03-05 08:44 - Gündem

Kazaya karışan otomobil kaçarken polis memuruna çarptı: 1 şehit, 1 yaralı

2024-03-05 08:37 - Gündem

Pendik TEM Otoyolu'nda otomobil yayalara çarptı: 5 ölü, 1 yaralı

2024-03-05 08:32 - Gündem

Çanakkale depremi Marmara'yı salladı. Naci Görür'den Çanakkale depremiyle ilgili açıklama

2024-03-05 08:14 - Gündem

Akademisyen Babacan Taşdemir’in ölümünde skandal iddia. Öğrencileri açıkladı

2024-03-05 08:09 - Gündem

Büyük kesinti yaşanacak: BEDAŞ o ilçeleri teker teker uyardı. 5 Mart İstanbul elektrik kesintisi

2024-03-05 07:59 - Gündem

İlgili Haberler

Xbox Game Pass'ten Gelecek Ay Olmayacak 10 Oyun

21:28 - Gündem

İsrail’in çağrı cihazlarını patlatması sonucu 9 Lübnanlı hayatını kaybetti

21:22 - Gündem

Türk Telekom’un Güncel Abone Sayısı Açıklandı

21:17 - Gündem

Bodrum'un son süngercisi 'Aksona Mehmet': "Denizin altı çölleşiyor"

21:08 - Gündem

Sinema Tarihine Damga Vuran 10 Efsane Araba

21:02 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail’in çağrı cihazlarını patlatması sonucu 9 Lübnanlı hayatını kaybetti

21:22 - Gündem

BM yetkilisi, İsrail’in uluslararası STK çalışanlarına vize vermeyi durdurduğunu söyledi

20:57 - Gündem

Harmancı’dan çukura düşen araç hakkında açıklama

20:42 - Kıbrıs

AB'de gelecek yıl elektrikli otomobillerin payının yüzde 24'e ulaşacağı tahmin edildi

18:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar, Adli Yıl Açılışı Resepsiyonu’na katıldı

18:37 - Gündem