USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

10. Patates Kültür Sanat Festivali ve7. Halk Dansları Festivali dün akşam başladı

Beyarmudu Belediyesi’nin beş yıl aradan sonra 10’uncusunu düzenlediği Patates Kültür Sanat Festivali ve 7’nci Beyarmudu Halk Dansları Festivali’nin açılışı yapıldı. Yerli gruplar sahne aldığı gece,…

10. Patates Kültür Sanat Festivali ve7. Halk Dansları Festivali dün akşam başladı
02-08-2024 07:12

Beyarmudu Belediyesi’nin beş yıl aradan sonra 10’uncusunu düzenlediği Patates Kültür Sanat Festivali ve 7’nci Beyarmudu Halk Dansları Festivali’nin açılışı yapıldı.

Yerli gruplar sahne aldığı gece, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış gecesinde ilk konuşmayı yapan Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, 25 Aralık’ta aday olurken bölge halkının hak ettiğini almasını amaçladıklarını ve bugün gelinen noktada birçok köyde pek çok projeye imza attıklarını söyledi ve bu süreçte kendilerine destek olan hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Festivalin pandemi nedeniyle beş yıl aradan sonra yeniden yapılabildiğini söyleyen Bebek, tüm destek verenlere teşekkürlerini sundu ve festival kapsamında ülkede olan yabancı halk dansları ekibini ağırlamak dan da büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel de açılışta yaptığı konuşmada, Beyarmudu Belediyesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde ayrı bir yeri, değeri ve güzelliği olan bir belde olduğunu vurgulayarak, bölgeyi ilerilere taşımak için hükümet olarak da uğraş verdiklerini kaydetti.

Başbakan Üstel, çalışmalar çerçevesinde bölgeye yakın zamanda bir sağlık ocağı kazandırdıklarını, şimdilerde de Beyarmudu Kara Giriş Kapısını rahatlatmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek bu yönde desteklerinin süreceğini ve bölge halkının refahı için her türlü desteği sürdüreceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından ekipler birbirinden güzel gösterilerini sundu.


Festivalde, bu akşam Grup Otantik sahne alacak.

Festival süresince , Retro Çalgıcıları, Cem Kafkas şefliğinde Beyarmudu Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Pera, grup Frekans ve Murat Kekilli konseri yer alacak.

Festival kapsamında, Türkiye, Sırbistan, Pakistan, Polonya, Meksika ve Hırvatistan olmak üzere 6 ülkeden 190 dansçı da Halk dansları kapsamında konuk ediliyor.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler