USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

2. Karabağ Savaşı şehitleri Ankara'da anıldı

2020’de Azerbaycan Ermenistan arasındaki savaşın başladığı tarih olan ve Azerbaycan’da “Şehitleri Anma Günü” olarak ilan edilen 27Eylül’ündördüncü yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan AnkaraBüyükelçiliği tarafından etkinlik düzenlendi. Türkiye…

2. Karabağ Savaşı şehitleri Ankara'da anıldı
28-09-2024 21:18

2020’de Azerbaycan Ermenistan arasındaki savaşın başladığı tarih olan
ve Azerbaycan’da “Şehitleri Anma Günü” olarak ilan edilen 27Eylül’ündördüncü yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan AnkaraBüyükelçiliği tarafından etkinlik düzenlendi.

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı’nca düzenlenenetkinlik “Karabağ Azerbaycan’dır” sloganıyla Şuşa Kültür Merkezi’ndegerçekleştirildi.

Etkinliğe, şehitlerin aileleri, bürokratlar, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti üyeleri, askeri yetkililer ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Fatma Arşehit Soykan’ın katıldığı etkinlik, saygı duruşu, ulusal marşların okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Daha sonra Karabağ’ın tarihini içeren video gösterimi yapıldı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, savaşta şehit düşen Azerbaycan askerlerine Allah'tan rahmet diledi ve canı pahasına Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü savunan askerlerin yazdığı destanın artık okullarda anlatıldığını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
Prof. Dr. Aygün Attar da, savaş dönemi kazanılan bölgeler hakkında bilgiler paylaştı.

Büyükelçiliğe bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi Müdürü Samir Abbasov da, 44 gün süreyle vatan topraklarının hürriyeti için verilen mücadeleyle dünyaya kahramanlık örneği sergilendiğini belirterek, “milli kahramanlar”olarak nitelenen Azerbaycan askerlerinin mücadele ve vatan sevgisinin, gelecek nesle daha fazla anlatılması gerektiğini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden Emekli Tuğgeneral Ender Güner de savaşın teknik detaylarını katılımcılarla paylaştı.

Karabağ'da şehit düşenler için yazılan şiir kitabının da tanıtıldığı anma etkinliğinde, savaş dönemini gösteren fotoğrafların yer aldığı bir de sergi açıldı.

2020 yılında yaşanan 2’nci Karabağ Savaşı 44 gün sürmüş ve 2 bin 908 Azerbaycan askeri şehit olmuştu.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler