USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ABD'nin Hava Yolu Şirketleri Neden İstanbul'a Uçmuyor?

Türk Hava Yolları, İstanbul'dan Amerika’da birçok büyük şehre düzenli uçuşlar gerçekleştiriyor. Fakat bu durumun aksine ABD merkezli büyük hava yolu şirketlerinden hiçbiri İstanbul’a doğrudan uçuş düzenlemiyor.

ABD'nin Hava Yolu Şirketleri Neden İstanbul'a Uçmuyor?
10-09-2024 19:12

Bu durumun sebebi son günlerde birçok insan tarafından merak konusu oldu.

ABD hava yolu şirketlerinin, İstanbul’a uçmaması sebepsiz değil.

Son yıllarda genişleme planları olan United, American ve Delta Air Lines’ın stratejik hamleleri göz önüne alındığında İstanbul’a uçmamaları oldukça garip.

delta airlines

Bu stratejilerine göre aslında daha fazla uçuş gerçekleştirmeleri gerekirken böyle bir küçülmeye gitmelerinin ardındaki sebep pek çok kişiyi merakta bırakıyor. Daha önce ABD’nin hava yolu şirketlerinin İstanbul'a düzenli uçuşları vardı. United Airlines, Newark’tan İstanbul’a seferler düzenlerken 2013’ün sonlarına doğru bu seferler durduruldu.

Delta Air Lines da benzer şekilde 2016’da Atlanta’dan İstanbul’a uçuşlarını iptal etti. Bu iptalin arkasında, ülkemizde yaşanan darbe girişimi ve artan güvenlik endişeleri yatıyordu. Bu dönemde ABD hükûmeti, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarıları getirmiş ve kısa süreli bir uçuş yasağı uygulamıştı. Ancak çok sürmeden bu yasak kaldırıldı.

Türk Hava Yolları, bu dönemde büyük bir pazar payı elde etti.