USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Amazon, Nükleer Enerji Anlaşmaları İmzaladı

Amazon, 3 farklı şirketle nükleer enerji anlaşması imzaladı. Şirket, üretilen enerjiyi yapay zekânın gelişimi için kullanacak. İşte detaylar...

Amazon, Nükleer Enerji Anlaşmaları İmzaladı
17-10-2024 10:02

Yapay zekâ sektörü, şirketlerin enerji ihtiyacını ciddi anlamda artırdı. Hâl böyle olunca firmalar, sorunu çözebilmek için çeşitli yollar aramaya başladılar. Yaşanan son gelişmeler, teknoloji şirketlerinin ortak çözümünün nükleer enerji olduğunu gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz dönemlerde sizlerle paylaştığımız haberlerimizde, Microsoft ile Google'ın yapay zekâ teknolojileri için nükleer enerji anlaşmaları yaptıklarından bahsetmiştik. Şimdi bunlara Amazon da eklendi. Amazon tarafından yapılan açıklamada, 3 farklı firma ile anlaşma yapıldığı ve bunun için milyonlarca dolar harcandığı ifade edildi.

Amazon, bu anlaşmalarla nasıl kazanımlar elde edecek?

Amazon nükleer enerji anlaşması

Amazon ile anlaşma imzalayan firmalardan bir tanesi, Energy Northwest isimli şirketti. Küçük modüler reaktörler geliştiren firma, Amazon'a 960 megawatt'a kadar enerji imkânı sunacak. Dominion Energy ve X-energy isimli firmalarla yapılan anlaşmaların detayları ise şimdilik belli değil.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler