USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Apple, Elektrikli Otomobili İçin BYD ile Çalışmış

Apple'ın elektrikli otomobil projesi üzerinde çalıştığı zamanlarda BYD ile önemli bir iş birliği olduğu ortaya çıktı. İki dev firmanın, elektrikli otomobil bataryaları üzerine çalıştıkları öğrenildi.

Apple, Elektrikli Otomobili İçin BYD ile Çalışmış
17-10-2024 12:53

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bundan bir süre önce bir otomobil projesi ile gündemdeydi. Aslına bakacak olursak şirket, bu proje için oldukça kararlıydı ancak bir gün geldi ve ani bir karar ile elektrikli otomobil projesinin iptal edildiği açıklandı. Bugünse artık tarih olan proje ile ilgili yeni bir bilgi paylaşıldı.

Konuya aşina kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre Apple, elektrikli otomobilin bataryası için Çinli otomobil devi BYD ile çalışmış. Hem de yıllar boyunca. İki dev firmanın 2017 yılında bir araya geldiklerini söyleyen kaynaklar, o günlerde temeli atılan batarya teknolojilerinin bugün bile BYD otomobillere hayat verdiğini söylüyorlar. Bu arada; "Blade" olarak anılan pil teknolojisinin tüm hakları ve patentleri bugün bile BYD'nin elinde.

BYD'nin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan Apple, daha sonra bu anlaşmadan çekilmiş

Apple, elektrikli otomobil bataryası için BYD ile çalışmış

Yapılan açıklamaların en ilginç yanı, Apple'ın bu anlaşmadan çekilmiş olduğunun söylenmesi. BYD, bugün Çin'in en büyük otomobil firmalarından bir tanesi hâline geldi ve bunu da büyük oranda Blade bataryalara borçlu. Apple ise diğer firmalarla yaptığı görüşmelerden bir sonuç alamadı ve elektrikli otomobil projesi, artık tarih oldu. Belki de Apple ile BYD arasındaki ortaklık bozulmasaydı bugün bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler