USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Araba Camı Rüzgârlığı İşe Yarıyor mu?

Arabalarımızın her santiminde ayrı bir detay karşımıza çıkıyor. Bazılarının ne olduğunu bilsek de bazılarının da gerçekten işe yarayıp yaramadığı konusunda şüpheye düşüyoruz. Süs olsun diye mi taktılar acaba? Bunlardan biri de birçok arabada bulunan cam rüzgârlığı

Araba Camı Rüzgârlığı İşe Yarıyor mu?
10-09-2024 12:18

Arabaya biner binmez camları açıp o temiz havayı içimize çekmeyi hepimiz severiz. Ancak o anı özellikle sert havalarda biraz da olsa mahveden bir şey var: içeriye dolan sert rüzgâr, uçuşan saçlar ve araç içindeki uğultu!

İşte tam da bu noktada araba camı rüzgârlığı devreye giriyor. Peki, bu küçük aparatlar gerçekten işe yarıyor mu? Arabanıza takmanız ne gibi avantajlar sağlar? Yoksa sadece estetik bir detaydan mı ibaret?

Öncelikle, araba camı rüzgârlığının ne olduğunu kısaca açıklayalım.

araba camı rüzgarlık

Bu aparatlar genellikle kapı çerçevelerinin üstüne monte edilen, aerodinamik yapıları sayesinde havayı yönlendiren parçalar. Yani camlarınız hafif açıkken bile rüzgârın doğrudan içeri girmesini engelleyerek daha sessiz ve konforlu bir yolculuk yapmanıza yardımcı oluyorlar.

Arabanın yanına bakınca pek dikkat çekmeyen bu detay, aslında oldukça kullanışlı olabiliyor.

Şimdi gelelim asıl soruya: "Gerçekten işe yarıyor mu?"

cam rüzgarlık

Evet, işe yarıyor! Özellikle camlar hafif aralıkken, içeri giren rüzgârı minimize ederek yolculuk esnasında oluşan rahatsız edici sesleri ve hava akışını önemli ölçüde azaltıyor.

Bu sayede hem daha sessiz bir sürüş deneyimi yaşarken hem de açık camlardan içeriye giren fazla rüzgârı engelleyip yolculuğunuzu daha konforlu hâle getirebilirsiniz.

Ayrıca yağmurlu havalarda camı hafif aralık bırakıp içeriyi havalandırmak da bu aparatlar sayesinde mümkün oluyor. Camlar az da olsa açıkken bile yağmur damlalarının içeri sızmasını önlediği gibi içeride oluşabilecek buğulanmayı da azaltıyor.

Özellikle uzun yolculuklarda, sürekli klimayı açmak zorunda kalmadan aracınızın içini bu aparatla ferah tutabilirsiniz.

Estetik katkıları da yok değil

rüzgarlık çeşitleri

Her ne kadar esas işlevi rüzgârı kontrol etmek olsa da rüzgârlıklar, arabanızın görünümüne de küçük ama etkili bir dokunuş katabiliyor.

Mat siyah ya da parlak seçenekleriyle, aracınızın genel estetiğine uyum sağlıyor. "Ben sade ve şık severim," diyenlerdenseniz, bu küçük detay tam size göre!

Peki, dezavantajı var mı?

araba cam parçası

Tabii ki her şeyin olduğu gibi rüzgârlıkların da küçük dezavantajları yok değil. Kalitesiz ya da yanlış monte edilen rüzgârlıklar zamanla yerinden çıkabilir ya da ses yapmaya başlayabilir.

Bu nedenle montajını uzman kişilere yaptırmak ve kaliteli malzemeden üretilmiş olanları tercih etmek önemli.

Kaynaklar: Yiğit Oto, Birlas

Bu içeriklerimizi de inceleyebilirsiniz:

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler