USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Avrupa merkezli kripto borsası, kripto yasasına uyum için SPK’ya başvurdu

2 Temmuz'da yürürlüğe giren kripto yasasına uyum için verilen geçiş sürecinin 2 Ağustos’ta sona ereceği bilinirken, Avrupa merkezli kripto para borsası WhiteBIT TR, Türkiye’de kripto yasasına uyumlu bir dijital varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet gösterebilmek için ba

Avrupa merkezli kripto borsası, kripto yasasına uyum için SPK’ya başvurdu
01-08-2024 20:07

Temmuz ayının başında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda kripto yasası olarak bilinen sermaye piyasası düzenlemesi kapsamında, Türkiye’de faaliyet göstermek isteyen kripto para borsalarına bir aylık bir ön başvuru ve geçiş süreci tanınmıştı.

Geçiş sürecinin 2 Ağustos’ta sona ereceği bilinirken, kripto para borsalarından biri olan WhiteBIT TR, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) ön başvurusunu tamamladı.

“TÜM BELGELERLE ÖN BAŞVURUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK”

Konuya ilişkin WhiteBIT TR’den yapılan açıklamada, WhiteBit Teknoloji A.Ş. unvanına sahip şirketin, Türkiye’de lisanslı kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet gösterebilmek için tüm belgelerle ön başvurusunu tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, “Yeni düzenlemeler çerçevesinde, SPK Kanunu’nun 35/B ve 35/C maddelerine uygun olarak faaliyetlerimizi sürdürmek ve kullanıcılarımızın güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için gerekli tüm süreçleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

“GELİŞMELERİ RESMİ İLETİŞİM KANALLARIMIZDAN PAYLAŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan WhiteBIT TR CEO’su Volodymyr Nosov, “Avrupa’nın lider borsalarından biri olarak her fırsatta Türkiye pazarına verdiğimiz önemi vurguladık. Türkiye’de kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik yasal çerçevenin netleşmesiyle, kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlayıp, ön başvurumuzu gerçekleştirdik. Bu süreçle ilgili gelişmeleri resmi iletişim kanallarımızdan paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi.


Avrupa merkezli kripto borsası, kripto yasasına uyum için SPK’ya başvurdu


“GEREKEN TÜM ADIMLARI ATIYORUZ”

Türkiye’deki düzenleyici adımları ekosistemin gelişimi ve rekabeti açısından olumlu değerlendirdiklerini belirten Nosov, “Halihazırda Türkiye’de faaliyet gösteren ve Trabzonspor’un resmi kripto partnerliğini üstlenen WhiteBIT TR olarak, yeni düzenleme kapsamında kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin gereklilikleri yerine getirerek lisanslı bir hizmet sağlayıcı olmak üzere ilk adımı büyük bir ciddiyetle attık. Hukuki gelişmeleri yakından takip ettiğimizi, kullanıcılarımızın haklarını koruma konusunda kararlılıkla hareket ettiğimizi belirtmek isteriz. Düzenlemelere uyum sağlamak için üzerimize düşenleri yapıyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN ÇOK İNDİRİLEN 5 KRİPTO UYGULAMASI ARASINDA”

Türkiye’ye özel uygulamalarını Mart 2024’te yayına aldıklarını ve bu kısa sürede önemli bir yol kat ettiklerini dile getiren Nosov, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Uygulamamızı 2024’ün ilk çeyreğinin sonunda yayına alarak yasal çerçeveye uyum için erken adımlar atmaya ve ön hazırlıklarımızı tamamlamaya başlamıştık. Her zaman stratejik bir pazar olarak gördüğümüz Türkiye’de, Türkçe uygulamamız, dört ay gibi kısa bir sürede App Store’da indirilen 5 büyük Türkçe kripto para borsası uygulamasından biri oldu. Türkiye’deki yatırımcılar, WhiteBIT TR’yi çok hızlı benimsedi. Bu ilginin karşılığını yerine getirmek için çalışmaya, ödül havuzu etkinlikleriyle topluluğumuzun refahını artırmaya, Launchpad’lerle yeni kripto para projelerine erişim sağlamaya ve desteğe ihtiyacı olan tüm kullanıcılarımızın 7/24 yanında olmaya devam edeceğiz.”

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler