USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beyaz Saray'dan korkutan açıklama geldi: "İran füzelerini, İsrail'e yöneltti"

Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamaya göre İran, İsrail'i vurmak için füzelerini hazırlıyor. Beyaz Saray, eğer saldırı gerçekleşirse "sonuçlarının ağır olacağı" konusunda İran'ı uyardı.

Beyaz Saray'dan korkutan açıklama geldi:
01-10-2024 19:33

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Beyaz Saray'dan gelen açıklamaya göre İran, İsrail'i vurmak üzere füzelerini hazırlıyor. Saldırının gelecek saatlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, "Amerika Birleşik Devletleri, İran'ın yakın bir zamanda İsrail'e karşı balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair istihbarata sahiptir. İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için hazırlık yapmaya teşvik ediyoruz. İran'ın, İsrail'e doğrudan saldırırsa, bu saldırının sonuçları ağır olacaktır" denildi.

GÜVENLİK UYARISI VERİLDİ

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği de İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve ailelerine yönelik güvenlik uyarısı yayımladı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı uyarıda, çalışanlar ve ailelerinden mevcut güvenlik durumu nedeniyle bir sonraki açıklamaya kadar evlerinde veya yakındaki güvenli bir yerde kalmaları istendi.

İsrail ordusu, Beyaz Saray'dan gelen uyarıyla ilgili açıklama yaptı. İsrail Savunma Güçleri, hava savunma sistemlerinin herhangi bir saldırıya hazırlıklı olduğunu belirtti, fakat İran'dan gelen bir tehdit tespit etmediklerini ekledi.

NETANYAHU’DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da konu hakkında görüntülü bir mesaj yayımladı.

"İran ve uzantılarına karşı" mücadele içerisinde olduklarını söyleyen Netanyahu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve üst düzey Hizbullah komutanlarını hedef alan suikastlara değindi.

Netanyahu bu suikastların "başarı olduğunu" savunurken, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki Celile bölgesini ele geçirmeye çalıştığı ancak bunu önledikleri iddiasında bulundu.

"İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu" yönündeki açıklamaya değinmeyen Netanyahu, "Büyük başarıların yanı sıra büyük zorluklar da var. Sizlerden iki şey istiyorum. Birincisi, İç Cephe Komutanlığının direktiflerine sıkı sıkıya uyun, bunlar hayat kurtarır. İkincisi, birlikte durun. Önümüzdeki zorlu günlerde birlikte kararlılıkla duracağız. Birlikte duracağız. Birlikte savaşacağız ve birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

İsrail, daha önce 13-14 Nisan'da İsrail'i füzelerle hedef almıştı. İran'ın "Gerçek Yemin" olarak adlandırdığı operasyon sonucunda füzelerin önemli bir kısmı İsrail tarafından havada imha edilmiş, düşen bir füze sonucu Lübnanlı bir çocuk ölmüştü.

İsrail Güvenlik Kabinesi, "İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu" yönündeki iddiaların ardından "acil toplantı" kararı aldı.

Kaynak: SACITASLAN.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler