USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar şiddetlenirken Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Patlamaların ardından başkenti yoğun duman bulutları kapladı.

Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi
27-09-2024 19:18

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler’deki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Patlamaların ardından gökyüzünü yoğun dumanlar kapladı.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen El-Manar televizyonu, İsrail’in art arda hava saldırılarıyla Beyrut’un güney banliyölerini hedef aldığını belirtti.

İsrail ordusu da Beyrut’un güney banliyölerinde Hizbullah’ın merkez komutanlığını hedef aldığını açıkladı.

"EN BÜYÜK SALDIRI"

Lübnan’daki güvenlik kaynağı, “çatışmaların başlamasından bu yana yapılan en büyük saldırının gerçekleştiğini” söyledi. Kaynak, İsrail'in, üst düzey Hizbullah komutanlarının bulunduğu bölgeyi hedeflediğini kaydetti.

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’den bugüne Lübnan’ın çeşitli bölgelerine saldırılar düzenliyor.

Lübnan makamları saldırılarda 700’den fazla kişinin öldüğünü belirtirken on binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor.

Kaynak: SACITASLAN.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler