USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Bir Fikrin mi Var?'ın birincisine 1 milyon liraya varan yatırım desteği

Mektebim Koleji’nin gerçekleştirdiği ‘Bir Fikrin mi Var’ girişimcilik yarışmasının finali ‘Zirvedekiler’ programı ile gerçekleşti.

'Bir Fikrin mi Var?'ın birincisine 1 milyon liraya varan yatırım desteği
17-05-2024 12:23

Yarışmanın 1’incisi olan öğrenci, 1 milyon liralık ödülün sahibi oldu.

Ümit Kalko, “Ülkemizin kurtuluşu girişimcilik ve eğitimden geçiyor. Şu an dünyada gelişmiş ülke olarak sayacağımız ülkelerin, bazı markalarına baktığımızda o markaların, marka değerleri bile ülkemizin gayrisafi milli hasılası kadar değer sahip. Yani bizim çok girişimci nesiller yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Kişiselleştirilmiş Okul Üniformaları projesi ile 1 milyon liralık ödülü alan 9’uncu sınıf öğrencisi Reyyan Su Köken ise “Üniformaların kendimize özel ve kişiselleştirilmiş olmasını istedim” diye konuştu.

Mektebim Koleji’nin gerçekleştirdiği girişimcilik yarışması ‘Bir Fikrin mi Var’ın finali Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. ‘Zirvedekiler’ etkinliği ile finale kalan 7 öğrenciden, 3’ü ödülün sahibi oldu. Gerçekleşen etkinlikte 600’e yakın öğrenci, öğretmen ve veli yer aldı. ‘Kişiselleştirilmiş Okul Üniformaları’ projesi ile 1’inci olan öğrenciye, 1 milyon lira değerinde ödül verildi. 2 ve 3’üncü olan öğrenciye ise plaket takdim edildi. Zirvedekiler etkinliğinde Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko, Girişimci ve Yönetici Pınar Eczacıbaşı, Reysaş Holding YK Başkanı Durmuş Döven, Doğanlar Holding YK Başkanı Davut Doğan, Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü, Microsoft Türkiye Startup Program Yöneticisi yer aldı. Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü ve ‘Bir Fikrin mi Var?’ Yaratıcısı Fuat Sami ise etkinliğin sunuculuğunu üstlendi.

‘BU FİKİR, SIKICI VE DEMODE FORMALARI KİŞİSELLEŞTİRMEKTEN ÇIKTI’

1’inci olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen yarışmanın kazananı 9’uncu sınıf öğrencisi Reyyan Su Köken, “Benim projem kişiselleştirilmiş okul formalarıydı. Okullardaki sıkıcı ve demode üniformaları kişiselleştirme fikri buradan çıktı. Üniformaların kendimize özel olmasını istedim. 1’nci olmayı beklemiyordum. İkinci olmayı bekliyordum” dedi.


'Bir Fikrin mi Var?'ın birincisine 1 milyon liraya varan yatırım desteği


‘AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN GİRİŞİMCİ OLMASINI SAĞLAMAK’

Mektebim Koleji olarak girişimciliği çok önemsediklerini belirten Ümit Kalko, “Ülkemizin kurtuluşu girişimcilik ve eğitimden geçiyor. Şu an dünyada gelişmiş ülke olarak sayacağımız ülkelerin, bazı markalarına baktığımızda o markaların, marka değerleri bile ülkemizin gayrisafi milli hasılası kadar değer sahip. Yani bizim çok girişimci nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede bizler Mektebim Kolejleri olarak uzun yıllardır lise çağındaki öğrencilerimize girişimcilik programı uyguluyoruz. Yani biz lise çağlarında girişimcilik dersleri vererek, onları girişimciliğe teşvik etmeye çalışıyoruz. Alanında başarı hikayesi olan birçok insanla da çocuklarımızı bir araya getirerek, yaşadıkları tecrübeleri başarı ve başarısızlık hikayelerini kendi ağızlarından dinliyoruz. Hem Pınar Eczacıbaşı, Davut Doğan, Durmuş Döven gibi kişiler başarı hikayelerini anlatacak hem de ‘Bir Fikrin mi Var?’ yarışmasının 1’incisini belirleyeceğiz. 1’inciye 1 milyon liralık bir yatırım desteği vereceğiz. Buradaki amacımız çocuklarımızın küçük yaştan itibaren dertlenmelerini, bir şeyler üretme çabasına girmelerini ve girişimci olabilmelerini sağlamak. Şu anki amacımız bunları aşılamak” diye konuştu.

‘ZİRVEDEKİLER’ PROGRAMI OSCAR TÖRENİ GİBİ OLACAK’

‘Bir Fikrin mi Var Projesi’nin yaratıcısı olan ve final için çok heyecanlı olduğunu belirten, Mektebim Koleji İş Dünyası ve Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, “Tüm yıl boyunca Mektebim Koleji’nde birçok girişimcilik etkinlikleri yaptık. 26 ilde 150 etkinliğe imza attık ve aslında bugün ‘Zirvedekiler’ programı Oscar töreni gibi olacak. Çocuklarımız ödüllendirilecek. Değerli ve duayen konuşmacılarımız geldi. Onlar da gençlerimizi teşvik ve motive etmek için buradalar. ‘Bir Fikrin mi Var’ın da kazananı belli olacak. 7 finalist sahne alacak. 1’inciye 1 milyon lira ödül verilecek ve bir öğrenci kendi işinin patronu olacak. Kazanan lise öğrencisi olmayabilir. Kazananlar arasında 6 yaşında çocuklar da var. Yarışmacılar 6-16 yaş aralığında. Büyük bir heyecan ile bekliyoruz. Bakalım kim şampiyon olacak?” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİ MOTİVE EDECEK BİR ÖDÜL TÖRENİ’

Ödül töreninde konuşmacı olan Doğanlar Holding YK Başkanı Davut Doğan “Gençleri girişimciliğe özendirmek için yapılmış bir çalışmanın bugün de onları motive edecek olan ödül töreni var. İş dünyası kurulu olarak gençlerle girişimcilik hikayemizi paylaşacağız. Umarım onlara katkımız olur ve gençleri motive edebiliriz” dedi.

Amaçlarının çocuklara girişimcilik ruhunu aşılamak olduğunu söyleyen Girişimci ve Yönetici Pınar Eczacıbaşı “Benim için son derece önemli bir gün. Amacımız çocukların yaratıcı güçlerini ortaya çıkarmak. Öğrencilere çıkacak önemli fikirleri hayata geçirmelerinde yardımcı olmak istiyoruz. Yılmadan yollarına devam etmeleri konusunda onları motive etmeye yönelik mesaj vermeye çalışacağız. Hem iş hayatımda hem sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptığım dönemde böyle işler yaptım ama benim için yeni olan lise öğrencileri ile çalışmak. Ben daha önce üniversite öğrenciler veya yeni mesleğe atılmış kişilerle çalışıyordum. Bugün lise öğrencileri ile çalışmak da güzel bir ayrıcalık ve heyecan oldu” dedi.

Yarışmanın kazanları ve projeleri ise şu şekilde:

3’üncü Bahri Öztürk, Çınar Durdaş (Antalya) Otomatik Çaydanlık projesi

2’nci Mina Ceylin Çiftçi (Mektebim Koleji Diyarbakır Kampüsü) Isıtıcılı Korse projesi

1’inci Reyyan Su Köken (Mektebim Koleji Kocaeli Kampüsü) Kişiselleştirilmiş Okul Üniformaları projesi

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler