USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir Ülke Daha Dijital Platformları Vergiye Bağladı

Filipinler hükûmeti, ülkede yerleşik olarak varlık göstermeyen dijital platformlara yüzde 12 vergi getirilmesine karar verdi. Bu karar, Netflix'ten Google'a kadar pek çok şirketi ilgilendiriyor.

Bir Ülke Daha Dijital Platformları Vergiye Bağladı
02-10-2024 13:42

Filipinler Cumhuriyeti, ülkede bulunan dijital içerik platformlarıyla ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Alınan bu karar kapsamında Netflix, HBO ve Disney başta olmak üzere pek çok dijital platform, yüzde 12 vergiye tabi olacaklar.

Filipinler hükûmeti tarafından alınan karara göre dijital hizmet sağlayıcıların, ülkede yerleşik varlık göstermeleri gerekecek. Aksi takdirde bu hizmetlerin kullanılması durumunda vergi uygulaması hayata geçirilmiş olacak. Alınan kararın Google gibi arama motorlarını ve sosyal medya platformlarını da kapsadığını söyleyelim.

Amaç, kasaya kaynak sağlamak

Filipinler hükumeti dijital içerik platformlarına vergi

Filipinler hükûmetinin böyle bir karar almasının esas nedeni, ülkenin kasasına ekstra para sokmak. Yetkililerin tahminlerine göre bu tür bir düzenleme ile hazineye girecek para, önümüzdeki 4 yıl içerisinde 1,4 milyar dolar seviyelerine ulaşmış olacak.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler