USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bodrum'un suyu kesildi: Barajlar 'ölü' seviyesinde!

Bodrum’da su krizi yaşanıyor. DSİ turistik ilçeye su sağlayan ve 'ölü hacim' seviyesine düşen Mumcular Barajı’ndan Bodrum’a iletilen suyu kesti.

Bodrum'un suyu kesildi: Barajlar 'ölü' seviyesinde!
06-08-2024 16:37

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre Bodrum'da yaşanan su sıkıntısına Mumcular Barajı'ndaki düşüş de eklendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Mumcular Barajı’nın ölü hacim seviyesine düşmesi nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü Bodrum’a iletilen suyu kesmek zorunda kalmıştır” denildi.

11 mahallede 16-20 saat su kesintisi yapılacağı açıklandı.

"DSİ BODRUM'A İLETİLEN SUYU KESMEK ZORUNDA KALDI"

Açıklamada şunlar belirtildi;

"Son yıllarda yaşanan kuraklık, artan su kullanımı, iklim krizi etkileri ve yağış rejimlerindeki değişiklikleri nedeniyle kentimizdeki su kaynaklarında önemli kayıplar yaşanmıştır. Bu nedenle Bodrum başta olmak üzere birçok ilçemizin su kaynaklarında düşüşler gözlenmektedir. Bu kapsamda Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Mumcular Barajı’nın ölü hacim seviyesine düşmesi nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü Bodrum’a iletilen suyu kesmek zorunda kalmıştır"

11 MAHALLEDE 16-20 SAAT SU KESİNTİSİ YAŞANACAK

Yapılan açıklamada; "Mumcular Barajı’nın kapatılması ile birlikte Mumcular içme suyu arıtma tesisimizde Geyik Barajı'ndan su alacak şekilde düzenlemeler yapılmaktadır. Bu düzenlemeler nedeniyle Yokuşbaşı, Kumbahçe, Umurça, Cevat Şakir mahallelerinde 20 saat; Çarşı, Türkkuyusu, Yeniköy, Eskiçeşme, Gümbet, Cumhuriyet, Tepecik mahallelerinde 16 saat su kesintisi yaşanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

MİLAS'DAKİ GEYİK BARAJI'NDAN SU VERME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Açıklamada "Yapılan çalışmaların ardından Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisimize Geyik Barajından su alınacak olup belirtilen bölgelere su verilmeye başlanacaktır. Mumcular Barajı'nın kapatıldığı bu süreçte vatandaşlarımızın suyu daha tasarruflu kullanmaları hayati önem taşımaktadır. Bizler MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak gerek yeraltı gerek yerüstü su kaynaklarının sisteme dahil edilmesi, ilave projeler ile Bodrum’un sorunun çözülmesi adına çalışmalarımızın sürdüğünün bilinmesini isteriz. En yakın zamanda yeni projelerimizi hayata geçirerek Yarımada’nın su sıkıntısının ortadan kaldıracak vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlayacağız" denildi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler