USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi sponsoru İsmet Birgül müzeyi ziyaret etti

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu sitesi ana binasında fuaye ve koridorlarda oluşturulan Yayıncılık Tarihi Müzesi sponsoru İstanbul’da yaşayan Kıbrıslı Türk İsmet Birgül Yayıncılık Tarihi Müzesi’ni ziyaret…

BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi sponsoru İsmet Birgül müzeyi ziyaret etti
24-11-2024 18:43

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu sitesi ana binasında fuaye ve koridorlarda oluşturulan Yayıncılık Tarihi Müzesi sponsoru İstanbul’da yaşayan Kıbrıslı Türk İsmet Birgül Yayıncılık Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti.

Ziyareti sırasında Birgül’e Kurum Müdürü Meryem Öztürk ile küratör Ayhatun Ateşin müzeyi gezdirdi ve müze hakkında bilgi verdi.
İsmet Birgül, 50 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de yaşadığını ama her zaman gönlü ve aklının Kıbrıs’da olduğunu belirterek, Kıbrıs’ın nerelerden geçip buralara geldiğini çok iyi bildiğini söyledi.

Birgül, bir devletimiz var kendi polisimiz, kendi mahkemelerimiz adaletimiz, kendi bakanlıklarımız var çok problemimiz var ama özgür bir devlete sahibiz ben bunun gururunu duyuyorum” dedi.

Abisi Ali Ziya Dinçer’in de Bayrak Radyosu’nun ilk kurucularından ve çalışanlarından olduğunu da kaydeden Birgül, Bayrak Radyosu’nun önemini çok iyi bildiğini anlattı

Birgül, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu ziyareti sırasında Kurum’un girişinin boş olduğunu gördüğünü ve Fuaye’de güzel bir müze oluşturabileceğini düşündüğünü de kaydetti.

Birgül, “ Bayrak Radyosu Kıbrıs Türkü’nün var olma mücadelesinde ilk adımlardan biri idi. Bayrak Radyosu ile mücahit sesini duyurabildi. ‘Bayrak Bayrak Bayrak' sesi Kıbrıs Türk halkını yeniden şahlandırdı. Kıbrıs Türk halkı ve milli mücadele başlayarak bugünlere gelmiş olduk. Bayrak Radyosu ile alakalı olarak ben de birşey yapmak istedim. Bu hafızayı gösterecek muhafaza edecek böyle geniş bir salonun olabileceğini düşünerek müdürümüze bahsettim o da çok sıcak ve yakın ilgi gösterdi” dedi.

İsmet Birgül, Kurum Müdürü Meryem Özkurt’un daha önceden kullanmış ama hafızayı muhafaza eden aletleri binanın girişine koyduğunu kendisinin de maddi destek verdiğini de ifade etti.

Müzenin çok kalıcı bir hafıza olduğunu kaydeden Birgül, Kıbrıs Türkü’nün ve öğrencilerin müzeyi ziyaret etmesinin önemine işaret etti.