USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Burgazada'da yardımsever piyaniste sinsi tuzak!

Burgazada'da evine giden Nigogos B. (74)'yi durdurarak para isteyen kadınlar, "Para veremem ama isterseniz yemek alabilirim" cevabıyla küplere binerek yaşlı adama tuzak kurdu.

Burgazada'da yardımsever piyaniste sinsi tuzak!
12-08-2024 13:07

Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre İstanbul Burgazada'da gündüz vakti sokak ortasında yaşanan yağma olayı duyanları hayrete düşürdü.

Yaklaşık bir yıl önce adadaki evine yaz tatiline giden düğünlerde piyanist şantörlük yapan Nigogos B., hayatının en korkunç gününü yaşayacağından habersizdi.

YARDIMSEVER ADAMA SİNSİ TUZAK

Olay günü adada bulunan bir restorandan çıkan yaşlı adam, evine doğru yürümeye başladı. Kısa bir süre sonra Nigogos B.'nin yanına yaklaşan iki kadın, iddiaya göre karınlarının aç olduğunu söyleyerek para istedi.

Tanımadığı iki kadının yardımına kayıtsız kalmayan Nigogos B., "Size para veremem ancak yemek yedireyim" deyince hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı, kadınlar teklifi geri çevirdi. Bunun üzerine evine doğru yürümeyi sürdüren Nigogos B., bir zaman sonra kadınların kendisini takip ettiğini fark etti.

ÜZERİNE SALDIRIP PARASINI ÇALDILAR

Evinin sokağına vardığındaysa Nigogos B. hayatının şokunu yaşadı. Kendisinden yardım isteyen kadınlar, iddiaya göre yaşlı adamın üzerine atlayarak saldırmaya başladı.

Yaşadıkları karşısında ne yapacağını şaşıran adam kendisini zar zor korumaya çalışırken saldırgan kadınlar iddiaya göre yaşlı adamın cebinde bulunan bin lirayı alarak kaçtı. Başına gelenler karşısında şoku atlatır atlatmaz Nigogos B., 112'yi arayarak yardım istedi.

PİŞKİN SALDIRGANLARDAN "TACİZ" İFTİRASI

Ardından adada kadınları aramak için işe koyulan yaşlı adam, iskele meydanına gittiğinde şüpheli kadınların örtüyle kendilerini gizlemeye çalıştıklarını fark etti. Direk polisi arayarak durumu anlatan Nigogos B., ikinci bir şokla daha karşılaştı. Polislerin müdahalesi sonucu şüpheli kadınlar yaşlı adamın kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürdü.

Konuyla ilgili Nigogos B.'nin şikayetçi olması sonucu soruşturma başlatıldı. Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Kader T. ile ilgili soruşturmayı ayrı yürütürken şüpheli Aysun B.'nin soruşturma dosyasını yetkisizlikle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

KUAFÖR KOMŞUSU TANIK OLARAK DİNLENDİ

Savcılık, olayın meydana geldiği sokakta dükkanı olan kuaförü tanık olarak dinledi.

Kuaför ifadesinde "Burgazada'da bir bayan kuaförü işletmekteyim. Nigogos isimli şahsı yaklaşık 20 senedir tanırım ve komşumuz olur. Olayın olduğu akşam evime doğru gidiyordum, Nigogos'un arkasından iki bayan şahsın yürüdüğünü ve onu takip ettiğini gördüm, daha sonra bu iki bayan şahıs Nigogosun'un üstüne çullandılar ve yere düşürdüler, ben bağırmaya başlayınca bu iki bayan şahıs kaçmaya başladılar ve bende yere düşen Nigogos'a yardım etmek için kaldırmaya çalıştım, pantolonu yırtılmış ve cep telefonu yere düşmüştü, parasının çalındığını daha sonra kendisi söyledi bana. Nigogos isimli şahsı uzun yıllardır tanıyorum ve bayan şahsı taciz ettiğine yönelik iddialar tamamen asılsızdır, bu şahıslar Nigogos'un parasını çalıp yakalandıktan sonra, kurtulmak için böyle bir iftira atmaktadırlar" şeklinde konuştu.

KAMERALAR OLAYI AYDINLATTI

Savcılık, olayın meydana geldiği sokaktaki kameraları da inceledi.

Şüpheli Aysun B. her ne kadar suçlamaları kabul etmese de kamera kayıtları tutanaklarında müştekinin yürürken arkasına dönüp baktığının, şüpheliler Kader ve Aysun'un kamera açısına girdiğinin, hızlı adımlarla Nigogos'u arkadan takip ettiklerinin görüldüğü belirtildi.

Savcılık, şüpheli Aysun B. (37)'nin "Birden Fazla Kişi Tarafından Gece Vakti Birlikte Yağma" ve "Başkasını Bir Malı Teslimi veya Malın Alınmasına Karşı Koymamaya Mecbur Kılmak Suretiyle Yağma" suçlarından 25 yıla kadar hapsini talep etti.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler