USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Buse gururumuz oldu….

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi atletizmde temsil eden Kıbrıslı Türk Buse Savaşkan, Kadınlar Yüksek Atlama finalinde mücadele etti. 3 Ağustos’ta 1,92 metre…

Buse gururumuz oldu….
04-08-2024 22:58

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi atletizmde temsil eden Kıbrıslı Türk Buse Savaşkan, Kadınlar Yüksek Atlama finalinde mücadele etti.

3 Ağustos’ta 1,92 metre atlayarak finalde mücadele hakkı elde eden Buse, final atlayışlarında, 1,86 metrede kalarak Olimpiyat 10’uncusu oldu.
Final mücadelesi, BRT ekranlarından canlı olarak yayınlanırken, Paris'e canlı bağlantılar gerçekleştirildi.

Buse’nin annesi Faika Savaşkan, kızının Paris Olimpiyatları'nda yarışmış olmasının gurur verici olduğunu belirterek, bundan sonraki hedeflerinin 2028 Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Busenin babası İlhan Savaşkan da kızının 2028 Los Angeles olimpiyatlarında ilk 3’te olacağına inandığını söyledi.
Busenin final atlayışları Cumhurbaşkanlığı bahçesinden de izlendi.

Cumhurbaşkanı’nın eşi Sibel Tatar, Buse’nin yapabileceğinin en iyisini yaptığını söyledi.
Buse’nin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Sibel Tatar, 2028 Los Angeles olimpiyatlarında daha büyük başarı elde edeceğine inandığını söyledi.

Sibel Tatar, “Buse adımızı tüm dünyaya duyurdu, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
KKTC Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Derya Atamer ise Buse’nin Kıbrıs Türk halkını başarıyla temsil ettiğini belirterek, Buse’nin elde ettiği başarının tüm genç sporcuların yolunu aydınlattığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Olimpiyatlara katılan Buse Savaşkan ile gurur duyduğunu kaydetti.
Buse’nin başarısının çok önemli olduğunu ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk’ünün böyle bir organizasyonda temsil edilmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

İzolasyonlar altındaki Kıbrıs Türkünün bir ferdinin Paris’teki olimpiyatlarda adını duyurmasının bir hayal olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini belirten Tatar, Buse’nin Kıbrıs Türkü adına bir gurur kaynağı olduğunun altını çizdi.

Buse’nin başarısının tüm gençliğe bir mesaj içerdiğini anlatan Tatar, “Buse bu zorlu yolda ilerleyerek bir başarıya imza atmıştır, onun başarısı tüm Kıbrıs Türk genliğine örnek olmasını diledi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler