USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Buse Savaşkan, Kıbrıs Türkü’nün adını dünyaya duyurdu”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar himayesinde 2024 Paris Olimpiyatları’nda Kadınlar Yüksek Atlama branşında Türkiye Milli Takımı adına yarışan Buse Savaşkan’ın final yarışını izleme etkinliği…

“Buse Savaşkan, Kıbrıs Türkü’nün adını dünyaya duyurdu”
05-08-2024 00:33

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar himayesinde 2024 Paris Olimpiyatları’nda Kadınlar Yüksek Atlama branşında Türkiye Milli Takımı adına yarışan Buse Savaşkan’ın final yarışını izleme etkinliği düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar himayesinde 2024 Paris Olimpiyatları’nda Kadınlar Yüksek Atlama branşında Türkiye Milli Takımı adına yarışan Buse Savaşkan’ın final yarışını izleme etkinliği düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı bahçesinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Buse Savaşkan’ın spor ambargosuna maruz kalan Kıbrıs Türkü için bir umut olduğunu söyledi.

Buse Savaşkan’ın Türkiye Milli Takımı’nda yer alıp, Olimpiyatlarda Kıbrıs Türkü’nü temsil etmesinin büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken
Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine bu imkanı sağlayan Türkiye Milli Takımı’na teşekkür etti.

TRT’nin Buse Savaşkan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu sürekli anons ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Buse Savaşkan’ın Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Kıbrıs Türkleri’ni gururlandırdığına dikkat çekti, “Bir Kıbrıslı Türkün olimpiyatlarda finale kalması hayaldi ve bu hayal gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Elemelerdeki mücadelesini büyük bir gururla izlediği Buse Savaşkan’ı finale kalmasından dolayı tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Buse, hedef büyüttü. Türkiye Cumhuriyeti rekorunu bu akşam kırabilirdi. Edindiğim bilgiye göre sakatlığına rağmen finalde yarıştı ve elinden gelenin en iyisini yaptı” dedi

Şahsı ve halkı adına Buse Savaşkan’ı, antrenörünü, ailesini ve destekçilerini tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, bir atletin uluslararası yarışmalarda yarışması için çok çalışması gerektiğini vurguladı.

“Buse Savaşkan’ın başarısı, her yaşta ve kategoride farklı spor federasyonları altında mücadele eden genç sporculara umut oldu” değerlendirmesini yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü üzerinde bulunan spor ambargosunun ne kadar çağdışı olduğuna dikkat çekti.

Buse Savaşkan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçeğini dünyaya duyurduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sporda uygulanan ambargolara rağmen mücadelemize devam ediyoruz. Buse, Kıbrıs Türkünü en iyi şekilde temsil etti. Türk halkı, tek vücut ve yürek olmuştur. Buse, umudu ifade etmiştir. Tüm gençliğe zorlu yoldan vazgeçilmemesi mesajını vermiştir. Buse yola çıktığında önünde engeller vardı ancak hedeflerini gerçekleştirdi. Sporcularımızın, atletizmimde ve farklı spor dallarında Buse’yi örnek alarak başarıya ulaşmalarını temenni ediyorum”.

Sibel Tatar da yaptığı konuşmada, Buse Savaşkan’ın final yarışını Cumhurbaşkanlığı bahçesinde büyük bir heyecan ve gururla izlediklerini belirterek, Buse Savaşkan’ın yapabileceğinin en iyisini yaptığını söyledi.

“Bu duyguyu bize yaşattığı için Buse’ye teşekkür ederim” diyen Sibel Tatar, 2028 Los Angeles Olimpiyatı’nda büyük bir başarının beklendiğini ifade etti.

Buse Savaşkan yanında Kıbrıslı Türk yeni sporcuların da olimpiyatlarda yer alacağını umut ettiğini belirten Sibel Tatar, Buse Savaşkan’ın çıtayı yükselttiğini, tüm spor dallarında gençleri motive ettiğini ve başarı elde edilebileceğini gösterdiğini vurguladı.

Buse Savaşkan’ın Kıbrıs Türkü’nün adını dünyaya duyurduğunu işaret eden Sibel Tatar, “Ona çok teşekkür ediyorum, daha büyük başarılar Buse’yi ve bizi bekliyor” dedi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler