USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

CTP Genel Başkanı Erhürman, New York temasları konusunda sivil toplum örgütlerini bilgilendirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bir süre önce gerçekleştirdiği New York temasları ile ilgili sivil toplum örgütlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Erhürman toplantı…

CTP Genel Başkanı Erhürman, New York temasları konusunda sivil toplum örgütlerini bilgilendirdi
09-10-2024 13:48

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bir süre önce gerçekleştirdiği New York temasları ile ilgili sivil toplum örgütlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Erhürman toplantı öncesinde basına yönelik açıklamalarda bulundu.

Ülkenin çalkantılı günlerden geçtiğini kaydeden Erhürman, toplantıyı organize ederken içinde bulunulan günlerin bu kadar çalkantılı olacağından haberleri olmadığını söyledi.

Erhürman, ekonominin temel ihtiyaçlarından biri olan öngörülebilirliğin siyasette olduğu gibi tamamen yitmiş durumda olduğunu belirtti.
Kısa süre önce gerçekleştirdikleri New York seyahatinden bir takım izlenimlerle döndüklerini kaydeden Erhürman, yaptıkları görüşmelerde ekonominin konuların öne çıktığını söyledi.

Erhürman, “ Kıbrıs sorunu, güven yaratıcı önlemler ve bundan sonra ne olacağı ile ilgili konuştuklarımız hepsi dönüp dolaşıp inşaat sektöründeki gelimeler, turizm sektöründeki gelişmeler ekonominin güneye kayması, enerji konusunda gerek bölgede gerek Ada’da yaşanan ve yaşanması muhtemel olan şeyler ekseninde oldu hep.. dolayısı ile buraya geldikten sonra hem oradaki izlenimleri sizlerle paylaşmak hem bundan sonrası ile ilgili görüş alışverişinde bulunma ihtiyacı hissettik” dedi.

Bölgede yaşanan gelişmelerin Güney Kıbrıs’ın belli konularda yaptığı girişimler ve kurduğu bağlantıların Ada’nın ekonomisini etkilediğini kaydeden Erhürman, inşaat ve turizm sektöründeki etkilerin çok net görülmeye

başlandığını, orta ve uzun vadede çok ciddi etkilerle karşı karşıya kalınacağının kendileri aşısından aşikar olduğunı söyledi.
Toplantıda güncel siyasetin dışında konuşacaklarını kaydeden Erhürman, güncel siyasetin içine sokulduğu halin çok da sahanın gerçekleri ile örtüşmediğini de kaydetti.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler