USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaṣkanı Tatar:Yeni sınır kapılarının açılması konusu ele alınacak

New Tork’ta BM Genel Merkezi’nde Rum Lider Nikos Hristodulidis ile gayrı resmi akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yemeğin tamamlanmasının ardından basının sorularını…

Cumhurbaṣkanı Tatar:Yeni sınır kapılarının açılması konusu ele alınacak
16-10-2024 07:03

New Tork’ta BM Genel Merkezi’nde Rum Lider Nikos Hristodulidis ile gayrı resmi akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yemeğin tamamlanmasının ardından basının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yemekte birçok konunun ele alındığını belirterek, ambargo ve izolasyonun sürmesinin etkilerini anlattığını söyledi.

Egemen eşitlik ve uluslararası eşit statü teyit edilmeden resmi müzakerelere tekrar dönülmeyeceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Tarafının tutumunun değişmediğine işaret ederek, “Ben yeni bir vizyon sundum, çünkü 50 yıl boyunca federal çözüm çabaları başarısız oldu.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum Lider Nikos Hristodulidis ile Kıbrıs’ta bir araya gelerek yeni sınır kapılarının açılması konusunu ele alma kararı verdiklerini, taleplerin kabul edilebilir olması halinde bunun gerçekleşeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir sonraki görüşmenin Türkiye ve Yunanistan'ın katılımıyla gerçekleşmesi konusunda mutabık kalındığını ifade etti.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler