USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar: Anamur’un Kıbrıs Türkü için önemi büyük

Girne-Anamur feribot seferleri başladı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seferlerin başlaması nedeniyle TRT’ye yaptığı açıklamada Anamur’un önemine dikkat çekti. Anamur’dan KKTC’ye su temin edilmesinin tarihi bir proje…

Cumhurbaşkanı Tatar: Anamur’un Kıbrıs Türkü için önemi büyük
02-08-2024 12:42

Girne-Anamur feribot seferleri başladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seferlerin başlaması nedeniyle TRT’ye yaptığı açıklamada Anamur’un önemine dikkat çekti.

Anamur’dan KKTC’ye su temin edilmesinin tarihi bir proje olduğunu hatırlatan Tatar, “2015 yılından bu yana bu su Geçitköy Barajı’na akmaktadır. 9 yıldır bu su kesintisiz olarak akıyor ve bu miktar yılda 75 milyon metreküptür. Adamız kuraktır ve bu su adamız için büyük bir nimettir. Anamur’un Kıbrıs Türk halkı için esas anlamı, bize en yakın nokta olmasıdır” dedi.

Cumhrubaşkanı Tatar, ada olarak en çok sahip oldukları kaynağın yenilenebilir enerji olduğunu vurgulayarak, enterkonnekte sisteme geçilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu, Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılan anlaşmalara bakıldığında da görülebilir; her ülkenin birbirine bağlı olması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti bu sisteme bağlıdır. Dolayısıyla biz de enterkonnekte sistemle bu sisteme bağlanabiliriz. Ancak KKTC, AB tarafından tanınmadığı için burada bir sıkıntı var ve bu sıkıntıların aşılması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile bu sıkıntıların aşılması için uğraşlar sürmektedir” dedi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler