USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Tatar, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Abdulkadir Kanık ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü. Cumhurbaşkanı Tatar, MÜSİAD’ı kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade…

Cumhurbaşkanı Tatar, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti
09-08-2024 16:12

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Abdulkadir Kanık ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü.
Cumhurbaşkanı Tatar, MÜSİAD’ı kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.

MÜSİAD’ın Türkiye’nin kapsamlı kurumlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu büyük ailenin bir parçası olmaktan duyduğu gururun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MÜSİAD ile ekonomik, siyasi hatta sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinin önemine de vurgu yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Doğu Akdenizde bir Türk Devleti olarak varlığını sürdürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar,fırsatları değerlendirerek, farklı konularda MÜSİAD ile işbirliği içerisinde olmanın önemini yineledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile her türlü işbirliğinin geliştirilmesi için ortaya konan iradeye atıfta bulunarak, ortaya konan farklı senaryo ve oyunlarla bunu engellenemeyeceğinin altını çizdi. Ortaya konan millet iradesiyle, iki devletli çözümün desteklendiği ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, egemen bir devlet olarak, anlaşmanın şartları ne olursa olsun Anavatan Türkiye’nin garantörlüğün devamı, Türk askerinin adada varlığını sürdürmesi Kıbrıs Türk halkının vazgeçilmez kırmızı çizgisi olduğunu ifade etti.
20 Temmuz günü Barış Harekatının 50. Yılı kutlamalarına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın Türkiye için “milli bir dava” olduğu mesajını duyurduklarını ifade etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdığan’ın Kuzey akaıbrıs Türk Cumhuriyeti için kullandığı “göz bebeği” tanımlamasının altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin verilen mücadelede desteğinin tam olduğunu belirtti.
Güçlü olan kurumlardan biri olan MÜSİAD ailesi ile kurulan ilişkilerin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk halkının sesi olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin görünür olup, sesini duyurabilmesi ve uluslararası camiada hakettiği yeri bulabilmesi adına verilen mücadelede, MÜSİAD’ın sunduğu destekler için de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı adına teşekkürlerini sundu.

Abdulkadir Kanık ise ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler