USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DeFacto'nun deprem bölgesindeki çalışmalarına global ödül

Global moda markası DeFacto'nun 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından yaptığı çalışmalar, The International CSR Excellence Awards'ta ödüle layık görüldü.

DeFacto'nun deprem bölgesindeki çalışmalarına global ödül
16-08-2024 17:38

DeFacto'nun geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem felaketinin ardından deprem bölgesinin yaralarını sarmaya yönelik yürüttüğü çalışmalar, dünya genelinde kurumsal sosyal sorumluluk ve çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren The Green Organisation'ın radarına girdi.

The Green Organisation'ın dünyanın en saygın ödül programlarından biri olarak gösterilen, her yıl yaklaşık 500 projenin değerlendirildiği ödül programı The International CSR Excellence Awards, DeFacto'yu 'Gönüllülük' kategorisinde gümüş ödüle layık gördü.


DeFacto'nun deprem bölgesindeki çalışmalarına global ödül


Felaketin ilk gününden itibaren depremzedeler arasında yer alan çocukları, kadınları ve tedarikçileri desteklemek için büyük bir çaba sarf ettiklerinin altını çizen DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Barış Sönmez ödüle ilişkin değerlendirmesinde "Bölgedeki yaraları sarmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile koordine olarak, hızlı ve etkili bir şekilde harekete geçtik. İlk günden bu yana en önemli paydaşlarımızdan olan üreticilerimize can suyu olacak adımlar attık. Bölgede etkilenen kadınları önceliklendirdiğimiz 'Kadınlardan Birebir Destek' hareketini başlattık" dedi.

Barış Sönmez sözlerine şöyle devam etti:

"Deprem bölgesinde koruma altında bulunan çocuklara yönelik bir sorumluluk üstlendik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığımız protokol kapsamında deprem bölgesinde Bakanlığın korumasında bulunan tüm çocukların 1 yıllık giyim ihtiyacını karşılama sözünü tuttuk. Bir diğer önemli adımımızı ise tedarikçilerimiz için attık. 'Üretim Hiç Durmasın' projemizle 33 tedarikçiye, Tedarikçi Finansman Sistemi (TFS) aracılığıyla 6,5 milyon adet ürün siparişi verdik."

Çalışmalarında DeFacto ailesinin her bir ferdinin önemine vurgu yapan Sönmez; "İlk andan itibaren tüm deprem bölgesi çalışmalarımızı 13 bin kişilik dev ekibimizle, derin bir gönül bağı ve kararlılıkla yürüttük. Bugün, bu çalışmalarımızın uluslararası arenada böylesine prestijli bir program tarafından takdir edilmesi, bize büyük bir gurur ve mutluluk veriyor" diye konuştu.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler