USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dikkat çeken araştırma: "Egzersiz yoğunluğunu artırmak, ölüm riskini azaltıyor"

Yeni bir araştırma, egzersiz yoğunluğunu artırmanın ölüm riskini azalttığını gösteriyor.

Dikkat çeken araştırma:
24-10-2024 22:37

İsviçre'deki Basel Üniversitesi ve İngiltere'deki Leicester Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, egzersiz yoğunluğunu artırmak, egzersiz süresinden daha etkili olabilir.

Araştırmada, ABD'de 7 bin 518 yetişkinden üç yıl boyunca alınan fitness verileri incelendi ve dört yıl boyunca da ölüm oranları takip edildi.


Dikkat çeken araştırma: "Egzersiz yoğunluğunu artırmak, ölüm riskini azaltıyor"


Sonuçlar, daha yoğun yapılan fiziksel aktivitenin, erken ölüm riskini önemli ölçüde azalttığını gösterdi.

Basel Üniversitesi’nden Fabian Schwendinger, "Yüksek yoğunluk, kardiyovasküler sistemi daha fazla uyarıyor. Bu tür aktiviteler, damar fonksiyonlarını ve kardiyorespiratuvar zindeliği artırıyor" dedi.

Schwendinger, çalışmalarının en büyük avantajlarından birinin, çok farklı seviyelerde fiziksel uygunluk ve sağlık durumuna sahip insanları kapsaması olduğunu vurgulayarak, "Bu da demek oluyor ki herkes, yoğunluğun ölüm oranını azaltabileceği bilgisinden faydalanabilir" diye konuştu.

Çok fazla zorlayıcı egzersizin yarardan çok zarar getirebileceğini aktaran Schwendinger, "İnsanların çok yoğun antrenman yapması, kendilerini tamamen tüketmesi daha uzun yaşamaları gerektiği anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler