USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: Holguin tarafsızlığını koruyamadı

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın hiçbir faydasının olmadığını, tarafsızlığını koruyamadığını ve görev sınırını aştığını söyledi.…

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: Holguin tarafsızlığını koruyamadı
02-08-2024 16:52

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın hiçbir faydasının olmadığını, tarafsızlığını koruyamadığını ve görev sınırını aştığını söyledi.

“Holguin’in hiçbir faydası olmadı. Eğer mutlaka fayda arayacaksak ortak zeminin olmadığını ifade etmesini söyleyebiliriz.” diyen Ertuğruloğlu, Holguin’in “Liderlerinize baskı yapın” tavsiyesinde bulunarak da görev sınırlarını aştığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Holguin’un arabulucu olarak gelmediğine dikkati çekerek, görevinin, iki tarafın tekrar müzakere masasına oturmasını gerektirecek ortak zemin var mı araştırması olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:

“Holguin’in hiçbir faydası olmadı. Eğer mutlaka fayda arayacaksak ortak zeminin olmadığını ifade etmesini söyleyebiliriz. Tarafsızlığını da koruyamadı. Kıbrıs konusunun geçmişiyle de bir alakası yok. İstediği kadar okumuş ve dinlemiş olsun, Kıbrıs konusu hakkında hiçbir şey bilmiyor. ‘Liderlerinize baskı yapın’ tavsiyesinde bulundu, tüm bunlar kendisinin görev sınırlarını aşıyor. Holguin arabulucu olarak gelmedi buraya, iki tarafın tekrar müzakere masasına oturmasını gerektirecek ortak zemin var mı diye araması gerekiyordu.”

“TÜRK ASKERİ KIBRIS’TAN ÇIKTIĞI ANDA ADA GİRİTLEŞİR”

Türk tarafının utanılacak hiçbir politikasının olmadığını, Kıbrıs Türkü’ne haksızlık yapıldığını anlatan Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Türk askeri Kıbrıs’tan çekildiği anda Ada’nın Giritleşeceği uyarısında bulunarak, şöyle devam etti:

“Bu kadar şehit, bu kadar uğraş neden verildi? Nerede haksızız ki? Kıbrıs Türkü’nün suçu nedir? Bu adanın Helen adası olmasını engelledik, bundan gurur duyarız. Bu Ada hiçbir zaman Anavatan Türkiye için tehdit unsuru olamaz. Hangi yanlışımızdan dolayı cezalandırıyoruz? Neden direkt uçuşlar, doğrudan ticaret yok? Türk askeri bu adadan çıktığı anda ada Giritleşir. Rum bu yüzden Türk askerinin adadan çıkmasını istiyor. Türk askerinin varlığı, Rum’un hadsizliğini engelliyor. Bunlara karşı duruş sergilediğimizde suçlu biz oluyoruz. Bizim utanılacak hiçbir politikamız yoktur. Bu adada birbirimize saygılı bir şekilde öğrenmemiz gerekiyor; kimse kimseyi domine edemez. Rum’un bizi domine etmesini engelleyen mücadelemiz var.”

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler