USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Erhürman’dan enerji açıklaması:“Ada, Türkiye'nin de dahil olduğu şekilde enterkonnekte olmalı”

Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ada etrafında devam eden enerji iletim tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Erhürman, “ fizibilite ve siyasi, hukuki, jeopolitik riskler…

Erhürman’dan enerji açıklaması:“Ada, Türkiye'nin de dahil olduğu şekilde enterkonnekte olmalı”
07-09-2024 20:52

Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ada etrafında devam eden enerji iletim tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Erhürman, “ fizibilite ve siyasi, hukuki, jeopolitik riskler açısından en doğrusu, en rasyonel olanı, Ada’nın Türkiye'nin de dahil olduğu şekilde enterkonnekte olması” dedi.

Erhürman, Güney Kıbrıs’ta “Great Sea Interconnector” projesi üzerinde ciddi tartışmaların devam ettiğini hatırlattı.

“İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs'ın elektrikte enterkonnekte olması, Kıbrıs'ın AB büyük sistemine bağlanması konusunda hem fizibilite, hem de Türkiye çerçevesinde “jeopolitik riskler” açısından endişeler var” diyen Erhürman, Türkiye ile KKTC‘nin enterkonnekte olmasıyla ilgili olarak da hem fizibilite hem de ENTSO-E üzerinden siyasi-hukuki engel ihtimallerinin yarattığı tartışmalar var. Bu arada herkes biliyor ki fizibilite ve siyasi/hukuki/jeopolitik riskler açısından en doğrusu, en rasyonel olanı, adanın Türkiye'nin de dahil olduğu şekilde enterkonnekte olması” ifadelerini kullandı.

Erhürman, “Görüşlerimizi birkaç gün önce, Great Sea Interconnector projesine mali destek verecek olan AB yetkililerine de bir kez daha aktardık. Ada'da aklın yolu bir kez daha birlikte iş yapmayı, çözümü, barışı gösteriyor” diye ekledi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler