USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FTX, Mahkeme ile Anlaştı: 12,7 Milyar Dolar Ödeyecek

Batık kripto para borsası FTX ile kardeş şirketi Alameda Research, yargılandığı davada 12,7 milyar dolarlık anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile kurumsal alacaklıların paraları ödenecek.

FTX, Mahkeme ile Anlaştı: 12,7 Milyar Dolar Ödeyecek
08-08-2024 10:43

Geçtiğimiz yıllarda usulsüzlükler nedeniyle iflas eden ve kripto para piyasalarında çok büyük bir çöküşe yol açan FTX borsası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD'de FTX davasına bakan mahkeme, batık borsa ile ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) arasındaki 12,7 milyar dolarlık anlaşmayı onayladı.

FTX ile kardeş şirket Alameda Research, söz konusu anlaşma teklifini geçtiğimiz ay sunmuşlardı. CFTC de bu anlaşmaya yeşil ışık yakmıştı. Mahkemenin de onay vermesi ile önemli bir adım atılmış oldu.

12,7 milyar doların tamamı alacaklılara ödenecek

FTX anlaşmaya vardı

CFTC, FTX ile Alameda Research için idari para cezası uygulanmasını istemedi. Hâl böyle olunca anlaşma kapsamındaki 12,7 milyar dolarlık tutarın tamamı, kurumsal alacaklılara ödenecek. Bu arada; FTX ile Alameda Research, bundan sonra  dijital varlık emtiaları içeren işlemlere giremeyecek ve üçüncü taraflar adına dijital varlık emtiaları alıp satamayacak. Firmalara bu konuda kalıcı yasaklama getirildi.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler