USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Google Chrome ve Microsoft Edge'de Siber Saldırı Dalgası

Google Chrome ile Microsoft Edge kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber saldırı dalgası yaşanıyor. Saldırganlar, sahte uzantılar ile kullanıcı verilerini çalmaya çalışıyorlar.

Google Chrome ve Microsoft Edge'de Siber Saldırı Dalgası
17-08-2024 09:43

Singapur Siber Güvenlik Ajansı (CSA), Google Chrome ile Microsoft Edge kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber saldırı dalgası olduğunu açıkladı. Şu ana kadar en az 300 bin kullanıcıyı etkilediği düşünülen siber saldırı dalgası, hedef bilgisayarlarda rastgele kod çalıştırılmasına yol açabiliyor. Bu da teknik olarak tüm verilerin tehdit altına girmesi demek.

Singapurlu siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre siber saldırganlar, Google Chrome ve Microsoft Edge için uzantı indirmek isteyen kullanıcıları hedef alıyorlar. Dünya genelinde nam salmış uzantılar üzerinden hareket eden saldırganlar, söz konusu uzantıların sahte versiyonlarını geliştirdiler ve kullanıcıların bunları indirmelerini sağladılar.

Antivirüs yazılımlarını atlıyor, silinseler bile geri geliyorlar

Google Chrome ve Edge kullanıcılarına siber saldırı

Edinilen bilgilere göre Chrome ve Edge için geliştirilen sahte uzantılar, antivirüs programlarından kolaylıkla kaçabiliyorlar. Siber güvenlik firması ReasonLab yetkilileri ise bundan çok daha fazlasının olduğunu, sahte uzantıların kolay kolay silinemediğini söylüyorlar. Saldırıya uğrayan kullanıcıların hangi verilerinin çalındığı bilgisinin bulunmadığını da bir dipnot olarak paylaşalım.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler