USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Google, Gemini Yapay Zekâsıyla Akıllı Gözlükler Geliştirecek

Google, Gemini yapay zekâsını merkeze alacak olan gözlükler geliştirmek için Ray-Ban'ın sahibi olan EssilorLuxottica markasıyla çalışacak.

Google, Gemini Yapay Zekâsıyla Akıllı Gözlükler Geliştirecek
20-07-2024 20:57

Google, akıllı gözlük pazarındaki hamlesi için Ray-Ban markasının da sahibi olan EssilorLuxottica ile çalışmayı planlıyor. Bu görüşmenin temelinde ise Google'ın Gemini yapay zekâsını temel alan akıllı gözlük serisi yer alıyor. EssilorLuxottica, gözlük pazarının en önemli aktörlerinden biri ve Meta'nın da azınlık hisselerini almak için çalışıyor. 

Şimdilik Google tarafından gelen bir açıklama bulunmuyor ve araştırmanın detayları bilinmiyor. Ayrıca Google'ın hangi EssilorLuxottica markası ile çalışmayı amaçladığı da bilinmiyor. Meta ile Ray-Ban iş birliği içinde çalışıyor. Firma çatısı altında Oakley, LensCrafters ve Sunglass Hut da yer alıyor. 

Google'ın gözlüğü hangi özelliklere sahip olabilir?

google

Elbette ki henüz gözlükle ilgili resmi bir açıklama yok ve bu yüzden de kesin bir şey söylemek kolay değil. Yine de Meta'nın ve diğer firmaların geliştirdiği gözlüklere baktığımızda bir fikir edinebiliriz. Yapay zeka aracının verimli olarak çalışabilmesi için kameralar, mikrofonlar ve hoparlöre ihtiyaç duyacaktır. 

Meta'nın Ray-Ban ile iş birliği yaparak geliştirdiği akıllı gözlük, kullanıcının gördüklerini görebiliyor, duyduklarını duyabiliyor ve yerine cevaplar verebiliyor. Bu gözlük ile video ya da fotoğraf çekmek, WhatsApp mesajlarını cevaplamak, sesli yanıt göndermek mümkün oluyor. Benzer bir durum Google'ın yeni akıllı gözlükleri için de söz konusu olabilir. 

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler