USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Google'ın 3 Boyutlu Görüntülü Görüşme Teknolojisi Yakında Kullanıma Sunulacak

Google, ilk olarak 2021 yılında duyurduğu Starline Projesi isimli 3 boyutlu görüntülü görüşme teknolojisinin nihayet yakında kullanıma sunulacağını duyurdu. Zoom ve Meet'e de entegre edilecek teknoloji için HP ile iş birliğine gidildi.

Google'ın 3 Boyutlu Görüntülü Görüşme Teknolojisi Yakında Kullanıma Sunulacak
13-05-2024 19:08

Google, 2021 yılındaki geliştirici konferansında Starline Projesi ismini verdiği bir proje duyurmuştu. O zamandan beri geliştirilme aşamasında olan yapay zekâ destekli bu proje, deneysel bir video iletişim yöntemiydi ve görüntülü görüşme deneyimine yepyeni bir hava kazandırmayı planlıyordu. Görüşme sırasında karşınızdaki kişinin hologram benzeri 3 boyutlu modelini görebiliyordunuz. Bu şekilde aynı yerdeymiş gibi hissediyordunuz.

Starline Projesi aslında ilk başta bir sohbet kabiniyle tanıtılmıştı. İçinde büyük bir ekran bulunan bu kabidne 3 boyutlu görüşme gerçekleştirilebiliyordu. Ancak şirket, 2023 yılında teknolojide değişiklikler yaptı ve o devasa kabinden kurtuldu. Bunun yerine sadece TV benzeri üstüne kamera monte edilmiş büyük bir ekrana çevirmişti. Bu da teknolojiyi ofis ve konferans salonları için daha kullanışlı hâle getirdi.

Starline Projesi, Zoom ve Meet gibi uygulamalara gelerek nihayet kullanılmaya başlayacak