USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

‘Hakların Korunması İnisiyatifi’ Metehan Sınır Kapısı’nda eylem yaptı

“Hakların Korunması İnisiyatifi”, Metehan Sınır Kapısı’nda eylem yaptı. Eylem, Lefkoşa Ortaköy’deki Sivil Savunma Teşkilatı yanında başladı ve eylemciler ellerindeki pankartlarla Metehan Sınır Kapısı’na yürüdü. Eylemde…

‘Hakların Korunması İnisiyatifi’ Metehan Sınır Kapısı’nda eylem yaptı
14-10-2024 18:53

“Hakların Korunması İnisiyatifi”, Metehan Sınır Kapısı’nda eylem yaptı.

Eylem, Lefkoşa Ortaköy’deki Sivil Savunma Teşkilatı yanında başladı ve eylemciler ellerindeki pankartlarla Metehan Sınır Kapısı’na yürüdü.

Eylemde basın bildirisini Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı okudu. Bildiri ardından BM Barış Gücü’ne ve AB'ye iletilmek üzere yetkililere teslim edildi.

Esendağlı, Kuzey Kıbrıs'taki taşınmaz mal sorunları ve bu konudaki adaletsizliklerin, Kıbrıs’ta yerel bir sorun olmanın ötesinde, uluslararası insan hakları ve adalet açısından da büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Rum tarafının uzlaşmaya yanaşmamasının bu çıkmazın temel sebebi olduğunu belirten Esendağlı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kıbrıs Rum liderliğinin Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren iş insanlarına karşı başlattığı son hukuki eylemlerden derin endişe duymaktayız. Kıbrıs Rum liderliğinin hukuku kendi siyasi amaçları için bir silah haline getirme girişimleri hem gerilimleri artırmakta, hem de uzlaşma çabalarına darbe vurmaktadır.”

Taşınmaz mal sorunlarının çözümü için, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından etkili bir yol olarak kabul edilen Taşınmaz Mal Komisyonu'nun etkin bir karar mekanizması sağlamaya devam ettiğine işaret eden Esendağlı, Kıbrıs’taki mülkiyet sorunlarının, doğrudan Kıbrıs sorunuyla bağlantılı olduğunu ve kapsamlı müzakerelerle ele alınması gerektiğini kaydetti.

Esendağlı, Hakların Korunması İnisiyatifi olarak, uluslararası hukuka bağlı kalmaya kararlı olduklarını da vurguladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği tarafından oluşturulan Hakların Korunması İnisiyatifinin eylemine bazı örgütler de destek verdi

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler