USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Harup üreticileri eyleme gitti

Harnup üreticileri sorunlarını protesto etmek amacıyla İskele Boğaz bölgesinde bulunan Harup Ürünleri Kooperatif tesisinin önünde eylem gerçekleştirdi. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin de destek verdiği eylemde üreticiler,…

Harup üreticileri eyleme gitti
02-09-2024 13:22

Harnup üreticileri sorunlarını protesto etmek amacıyla İskele Boğaz bölgesinde bulunan Harup Ürünleri Kooperatif tesisinin önünde eylem gerçekleştirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin de destek verdiği eylemde üreticiler, yaşanan sorunları protesto etmek amacıyla tesis önüne harup döktü.

Cumhuriyetçi Türk Partisi İskele İlçe örgüt Başkanı Hüseyin Öztörel, üreticilerin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, ülkede üretimin giderek yok olduğunu savundu.

Harnup Üreticileri Derneği Başkanı Bekir Bolatcan da Dünya da piyasa değeri olan harnup konusunda Pazar sorunu yaşadıklarını ifade ederek, üreticinin zor günler geçirdiğini söyledi.

Birliğin girişimleri sonucu Türkiye’de Pazar bulduğunu anlatan Bolatcan, yaşanan sorunların giderileceğine inandığını belirtti.

Eylemde üreticiler adına konuşan Ali Sanatkar, hazırlanan basın bildirisini okudu.

Sanatkar, 1975 yılından bu yana faaliyet gösteren harup fabrikasının, 2023 yılında ürünü almayacak duruma geldiğini belirterek, bu durumun üreticiyi zor durumda bıraktığını kaydetti.

Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da harnup konusunda kabul edilebilir şeyler yaşanmadığını ifade ederek, hükümetin üreticinin yanında olması ve gereken desteği vermesi gerektiğini belirtti.

Ülkede üretimin giderek azaldığını ve yerini betonlaşmaya bıraktığını iddia eden Erhürman, üründeki fiyat belirsizliği nedeniyle üreticilerin ürünü hasat dahi etmek istemediğini belirtti…

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler