USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Hasipoğlu: Arızalı jeneratörler tamir ediliyor, iki yeni jeneratör daha geliyor

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, ülkede yaşanan elektrik kesintileri ve Teknecik Elektrik Santrali’nin durumu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bir günlük elektrik kesintilerinin çok…

Hasipoğlu: Arızalı jeneratörler tamir ediliyor, iki yeni jeneratör daha geliyor
19-08-2024 12:43

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, ülkede yaşanan elektrik kesintileri ve Teknecik Elektrik Santrali’nin durumu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Bir günlük elektrik kesintilerinin çok önemsenmediğini, ancak son zamanarlda elektreik kesintilerinin arttğını belirten Hasipoğlu “Sayın Başbakanın bir yapısı var bir sorunu gördüğü anda direkt kendisi olaya müdahale eder. Birçok krizde de 3 yıldır kendisiyle çalışıyorum. Bunu gözlemledim, son derece kararlıdır ve doğru bildiği kararı ülkesi için, vatandaşı için, ne pahasına olursa olsun yapmaktan çekinmez” dedi.

Kapasite ve yakıt olmasına rağmen 5 jeneratörün aynı anda arızalanmasının şüpheli olduğunu ifade eden Hasipoğlu, sorunun tespit edilip arızaların giderilmesi gerektiğini ifade etti.
“Sorun nedir, yedek parça anında yedek parçaları geldi, sorun nedir yakıt zaten var. Bu yedek parçaları madem arıza var hemen gidermemiz lazım. eğer oradaki personelle çözemiyorsan, AKSA kuruluşundan takviye alınır. Onların da ekipleri geldi şimdi siz niye sokmazsınız AKSA personeline içeriye sonuçta amaç bir değil mi? amaç bu jeneratörlerin tamiri değil mi? onlara destek vermek için geliyor, ha senin senin teknisyenlerin geldi, ha dışarıdan gelen teknisyenler yaptı. Önemli olan bizim için amaçtır, bu 5 jeneratör arızalanırsa “Bu işin içinde bir iş vardır dedi ve Sayın Başbakan gitti” bazı olaylar yaşandı Ama bizim için dediğim gibi önemli olan ülke elektriğinin kesilmemesidir” dedi.
Önemli olanın jeneratörlerin tamir edilmesi olduğunu ve tamirin başladığını belirten Hasipoğlu, iki adet ekstra jeneratörün daha geleceğini ve mevcut jeneratörlerin bir bir tamir edildiğini kaydetti.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler