USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Hasipoğlu'ndan Erenköy Direnişi’nin 60’ıncı yıldönümü için mesaj

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’ Erenköy Direnişi’nin 60’ıncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Hasipoğlu mesajında; 'Kıbrıs Türk Halkı olarak Erenköy Destanı’nın 60. yıldönümüne ulaşmanın onurunu yaşıyoruz.…

Hasipoğlu'ndan Erenköy Direnişi’nin 60’ıncı yıldönümü için mesaj
07-08-2024 20:07

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’ Erenköy Direnişi’nin 60’ıncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hasipoğlu mesajında;

‘Kıbrıs Türk Halkı olarak Erenköy Destanı’nın 60. yıldönümüne ulaşmanın onurunu yaşıyoruz.

Vatanı için, özgürlüğü için, siyasi görüşünü bir kenara bırakarak, eline silahını alıp ölüme koşan Kıbrıs Türk Üniversite Gençliği’nin dünya tarihine altın harflerle yazılmış destanı bizlere hala ders niteliğinde sonuçlara ışık tutmaktadır.

Destansı Erenköy Direnişi, Türkiye’nin Garanti ve İttifak Antlaşması’ndan kaynaklanan hakkına dayanarak, Erenköy’de yok edilmek istenen mücahitlere hava desteği sağlaması, hem askeri hem de Kıbrıs Sorunu için önemli bir detayı ihtiva etmektedir.

Erenköy’de Kıbrıs Yunan olmasın, Kıbrıs Türkü Rumun azınlığı durumuna düşmesin diye verilen mücadele 20 Temmuz 1974’ün önünü açmış Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğe ve Devlet kurma noktasına taşımıştır.

Özgürlük ve bağımsızlığı için Erenköy Ruhuyla bezenmiş Kıbrıs Türk Halkı olarak, kendi kurduğumuz devletin daha gelişmesi, uluslararası platformda hak ettiği yeri alması için mücadele etmek bizler için tarihi bir sorumluluktur.

Kıbrıs Türkü’nü eşit görmeyen, her fırsatta yok etmeye and içmiş, sözde diplomatik girişimlerle asıl niyetini kamufle eden bir anlayışa inat, egemen eşitliğimizin tescili ve uluslararası eşit statü talebimizde ısrarın ne kadar yerinde bir talep olduğunu bu vesileyle hatırlatmakta fayda görüyorum.

8 Ağustos Şanlı Erenköy Direnişi’nin yıldönümünde, bizler için canını feda eden şehitlerimizin aziz hatırları önünde saygı ile eğiliyor, gazilerimizle minnet duygularımı paylaşıyorum' dedi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler