USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Havacılıkta bir kilometre taşı daha. Bayraktar AKINCI TİHA hareketli hedefi başarıyla imha etti

Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından duyurdu. Bayraktar AKINCI TİHA, ASELFLIR-500 ile gerçekleştirdiği ilk atış testinde deniz üstünde seyreden hareketli bir hedefi başarıyla imha etti.

Havacılıkta bir kilometre taşı daha. Bayraktar AKINCI TİHA hareketli hedefi başarıyla imha etti
22-02-2024 23:14

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile ilk atış testinde deniz üstünde seyreden hareketli hedefi başarıyla imha etti.

TÜRK HAVACILIĞININ ALTIN ÇAĞI ????????

Gökte ✈️ Bayraktar #AKINCI
Denizde ⚓️ Albatros-T İDA
2 x MAM-T ????????
1 x MAM-L ????

Ve kendi sınıfında dünyanın en iyi elektro-optik sistemi ASELFLIR-500 ile gerçekleşen hareketli deniz hedefi atışları tam isabetle vuruldu. ✅

???? @ASELSAN ????… pic.twitter.com/xG5gOwBWUA

— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) February 22, 2024

AKINCI TİHA NEDİR?

Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), BAYKAR Milli S/İHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge Tesisleri'nde geliştirilen ve Türkiye'nin en gelişmiş özelliklere sahip bir insansız hava aracıdır. Türkiye, Bayraktar Akıncı'nın uçuşuyla birlikte bu sınıfta insansız hava aracına sahip dünyadaki 4 ülkeden biri oldu.

İlk motor testini 1 Eylül 2019 tarihinde yapan AKINCI TİHA, testlerin de başarıyla tamamlanmasının ardından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Hava Meydan Üs Komutanlığı'nda ilk uçuş testini yaptı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi Etiketler akıncı bayraktar test
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler