USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayatınızı Kaybederseniz Steam Hesabınıza Ne Olur?

Bir kullanıcı, ölüm durumunda Steam hesabının başkasına aktarılıp aktarılmayacağını Valve’a sordu. Şirket, konuya açıklık getirdi.

Hayatınızı Kaybederseniz Steam Hesabınıza Ne Olur?
27-05-2024 22:27

Uzun yıllardır hayatımızda olan Steam, artık neredeyse her oyunseverin kullandığı platform. Kullanıcılar, yıllar boyunca hesapları üzerinden oyunlar satın alıp kütüphanelerine ekliyorlar. Durum böyle olunca binlerce TL değerindeki onlarca oyun hesapta birikiyor.

Steam’in hesap alım satımına karşı katı kuralları var. Buna izin verilmiyor ve hesapların sadece oluşturan kişinin şahsi kullanımına yönelik olduğu belirtiliyor. Peki, bu oyuncu hayatını kaybederse ne oluyor? Bu soru şu ana kadar çoğu oyuncunun aklına gelmemiş olabilir. Bunu merak eden bir kişi, direkt olarak Valve’a bu soruyu yöneltti. Şirkete ölüm durumunda hesabın başkasına aktarılıp aktarılmayacağı soruldu.

Valve, hayatınızı kaybetseniz bile Steam hesabının başkasına aktarılmayacağını söylüyor

“delete12345” isimli Resetera kullanıcısı, yaptığı bir paylaşımda Steam’in destek ekibine bu soruyu yönelttiğini belirtti. Şirkete Steam kütüphanesini vasiyetine ekleyip ekleyemeceğini ve bu şekilde oyunların sevdiği bir kişiye aktarılıp aktarılamayacağını sordu.

Steam ise böyle bir şeyin yaşanmayacağını ifade etti. Destek ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre Steam hesapları ve oyunları devredilemez, kullanıcılar başka hesaba erişim sağlayamaz veya içeriği başka bir hesapla birleştiremez. Steam’in hesap aktarımına karşı olduğunu biliyorduk ancak ölüm gibi durumlarla ilgili kesin bir bilgi yoktu. Bu açıklamayla konu netleşmiş oldu.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler