USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İzmir'deki elektrik kaçağı ölümleri için 29 gözaltı kararı

Adalet Bakanı Tunç, İzmir Konak'taki yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada, 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildiğini bildirdi.

İzmir'deki elektrik kaçağı ölümleri için 29 gözaltı kararı
14-07-2024 14:08

İzmir'de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından 12 Temmuz saat 18.00 sıralarında gök gürültülü sağanak başladı. Yağış nedeniyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı.

Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine elektrik şirketi yetkilileri, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Deniz ve Öktemay, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılar Öktemay ve Deniz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Öktemay'ın cenazesi dün Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Deniz'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere Osmaniye'ye gönderildi. Meteoroloji yetkilileri, Akdeniz ikliminin hakim olduğu İzmir'de kısa süreli lokal ve kuvvetli yağmurun yağdığını, özellikle Bayraklı ve çevresinde ise kuvvetli yağış sınıfına giren yağmurun etkili olduğunu kaydetti. Bayraklı'da metrekareye 39,7 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Bayraklı'dan sonra en fazla yağış alan yerin metrekareye 18 kilogramla Bayındır olduğu açıklandı.

MAZGALDAN DAHA ÖNCE DUMANLARIN ÇIKTIĞI GÖRÜNTÜLER GÜVENLİK KAMERASINDA

İzmir'de elektrik akımına kapılarak iki kişinin öldüğü olayla ilgili incelemeler sürerken, olay yerindeki mazgaldan geçen 9 Ocak'ta dumanların çıktığı bir güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Çevredeki esnafın durumu, o tarihte yetkililere ilettiği bildirildi.