USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Joe Biden adaylıktan çekildi

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminden çekildi.

Joe Biden adaylıktan çekildi
21-07-2024 21:18

Sözcü Gazetesi'nden Mehmet Efe Altay'ın haberine göre yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Biden'a yönelik 'Adaylıktan çekil' çağrıları sonuç verdi.

ABD Başkanı Biden, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçiminden çekildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama Biden, görev süresinin sona ereceği Ocak 2025'e kadar başkan ve başkomutan olarak görevine devam edeceğini ve bu hafta ulusa sesleneceğini söyledi.

Biden, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Başkanınız olarak hizmet etmek benim için hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilmek istesem de, görevimden ayrılmamın ve görev süremin geri kalanında yalnızca Başkan olarak görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkenin yararına olacağına inanıyorum."


Biden adaylıktan çekilerek yardımcısı Kamala Harris'in aday olma ihtimalini de artırdı. Demokratların tercihi olarak görülen Harris'in adaylık için meydan okuyup okumayacağı henüz belli değil.

NELER YAŞANMIŞTI?

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaşmıştı.

81 yaşındaki Biden, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek performans sergileyememiş, program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Demokrat Partili kesimden ve Biden'ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından Biden'a "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrısı yapılmıştı.

Biden ise sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul ederek Trump'a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu belirtmiş ve yarıştan çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler