USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Komşuları Zahide Ekici’yi anlattı: 'Kanser hastalarının da iyilik meleğiydi'

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olan makina mühendisi Zahide Güçlü Ekici, yalnızca savunma sanayinin gururu değil aynı zamanda kanser hastalarının da yardım meleğiydi.

Komşuları Zahide Ekici’yi anlattı: 'Kanser hastalarının da iyilik meleğiydi'
26-10-2024 09:22

Milliyet Gazetesi'nden Meltem Güneş'in haberine göre hayatı zorluklarla geçen ancak ona rağmen yılmadan yorulmadan hayata tutunarak TUSAŞ’ta Türkiye’yi ileriye taşıyan projelere imza atan Ekici, LÖSEV gönüllüsü olarak her zaman onların yanında yer aldı.

Ekici, önceki gün dularla son yolculuğuna uğurlanırken, dün de ailesi evinde taziyeleri kabul etti. Ekici’nin oturduğu sitenin girişine dev bir Türk bayrağı asılırken, sitenin etrafında görevlendirilen polis memurlarıyla da güvenlik tedbirleri alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın psikososyal destek ekipleri de Ekici’nin acılı ailesine refakat etti.

Ekici’nin ailesi evde ve bloklarının önünde taziyeleri kabul etmeye devam ediyor. Taziye ziyaretinde bulunan komşuları, şehit Ekici’nin hoşgörülü, yardımsever bir insan olduğunu vurgulayarak, Ekici’nin özellikle Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) gönüllüsü olduğuna, kanser hastalarına yardımcı olmaya çalıştığına dikkat çektiler. Ekici’nin küçük kızının da yakın zamanda kanseri atlattığı biliniyor.

LÖSEV Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gönüllümüz Zahide Güçlü Ekici acımız sonsuzdur. Kızınız bizim de kızımızdır. Sağlığından eğitimine kadar her şeyi ile Lösev’in emanetidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmama direktifi

Öte yandan TUSAŞ’ın çalışanları ve çalışanların yakınlarına konuya ilişkin basın mensuplarına konuşmama direktifi verdiği öğrenildi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler