USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Narin'in ailesi 12 avukatla tazminat peşine düştü

Narin Güran cinayetinde askeri üs bölgesindeki ‘şahin göz' kameralarına takılan itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın, küçük kızın cansız bedenini 150 metre kucağında taşıdığı tespit edildi. Cinayetin aydınlatılması için çalışmalar devam ederken Güran Ailesi'nin 'para' de

Narin'in ailesi 12 avukatla tazminat peşine düştü
02-10-2024 12:08

Akşam Gazetesi'nden Şeyhmus Çakan'ın haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini tüm ayrıntıları ile çözmek için Tavşantepe Köyü'nü gören askeri üsteki 'şahin gözü' kamera kayıtlarının çözümünü yaptırdı.

7 dakika 28 saniyelik görüntülerde, itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın kendisine ait araçla Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos'ta köyden dere yatağına doğru ilerlediği, dereye yakın bir noktada durduğu belirlendi.

Bahtiyar'ın aracının yönünü köye doğru çevirip park ettikten sonra Narin'in cansız bedeninin bulunduğu çuvalı kucağına alıp dereye kıyısına doğru yürüdüğü tespit edildi.

KOORDİNATLAR ÇIKARILDI

Nevzat Bahtiyar'ın yürüdüğü mesafenin uydu görüntülerinden çıkarılan koordinatlara göre 150 metre olduğu belirlendi. Bahtiyar'ın hiç yere bırakmadığı çuvalı dere yatağının su ile birleştiği noktada kucağından indirip önce ağzını bağladığı ardından bir kaya parçasının altına gizlediği, üzerine de 3 büyük kaya parçası daha koyduğu belirlendi.

HIZLI ÇÜRÜSÜN DİYE...

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, Nevzat Bahtiyar'ın, cesedin akıntıya kapılması halinde birileri tarafından görülebileceği ihtimali nedeniyle cesedi kaya parçası altına sıkıştırıp üzerini de büyük kaya parçalarıyla kapattığı değerlendirildi. Bahtiyar'ın ayrıca cesedin hızlı çürümesi için de böyle bir önlem aldığı öğrenildi. Bahtiyar'a savcı huzurunda yaptırılan yer gösterme tutanaklarını da görüntüler doğruladı.

AİLE 12 AVUKATLA TAZMİNAT PEŞİNDE

Diyarbakır Bağlar'a bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor. Olayla ilgili anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'ın da aralarında olduğu 12 şüpheli tutuklandı.

Cinayetin aydınlatılması için çalışmalar devam ederken Güran Ailesi'nin 'para' derdine düştüğü ortaya çıktı. Güran Ailesi'nin sosyal medyadan yapılan paylaşımlara dava açması için tutuğu 12 avukatın, bugüne kadar 415 suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Avukatlar davalı tarafa arabuluculuk sistemiyle teklif gönderiyor, kabul edenler Güran Ailesi'ne istenilen parayı ödüyor.

Kaynak: SACITASLAN.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler