USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nesli tehdit altındaydı: Bitlis'te yeniden görüntülendi

Bitlis’te uluslararası anlaşmalarla koruma altında bulunan Anadolu benekli semenderi yeniden görüntülendi.

Nesli tehdit altındaydı: Bitlis'te yeniden görüntülendi
09-03-2024 14:03

Türkiye’nin güneyi ve doğusunda yaşayan, nesli tehdit altında olan siyah renkli ve üzerinde sarı benekler bulunan, boyu 10-15 santimetre arasında değişen Anadolu semenderi, Bitlis’in Çalıdüzü köyünde yaşayan İlhami Aslan adlı vatandaş tarafından görüntülendi. Orman açıklıkları, su kenarları, taşlık ve kayalık alanlarda yaşayan semender, endemik tür olduğu için yaşam alanlarının korunması açısından da önemli.

Ülkemizin zengin biyoçeşitliliğinin de bir göstergesi olan zehirsiz Anadolu semenderini ilk kez gördüğünü söyleyen İlhami Aslan, “Bir gün doğa gezisi yaparken etrafı baktığımda bir kertenkele gördüm. İlk gördüğümde kertenkele olarak zannettim ama değilmiş. Bu hayvanın fotoğraflarını ve videosunu çektim. Ardından Dr. Cihan Önen’e yolladım. Hocamız da bu türün kertenkele olmadığını ve nadiren bulunan Anadolu benekli semenderi olduğunu söyledi” dedi.

Etiketler bitlis benekli semender Tekirdağ’da kan donduran anlar kamerada! Takip ettiği husumetlisinin kafasına taşla defalarca vurdu Tekirdağ’da kan donduran anlar! Elazığ'da film sahnelerini aratmayan kurtarma operasyonu: Fırtına nedeni ile feribotun kapağı koptu feribotun içindeki yolcular böyle tahliye edildi Film sahnelerini aratmayan kurtarma operasyonu Şoke eden görüntüler kamerada! Yüzüstü uzanarak motosikleti böyle kullandı Yüzüstü uzanarak motosikleti böyle kullandı Antalya açıklarında korkutan hortum! Balıkçılar dev hortumu saniye saniye böyle görüntüledi Antalya açıklarında korkutan hortum! İstanbul’da bir kadın, Kadınlar Günü’nde sokak ortasında şiddet gördü! O anlar kameraya böyle yansıdı Kadınlar gününde sokak ortasında kadına şiddet! TEM’de plastik kasa faciaya neden oluyordu! Otomobil sürücüsünün TIR'ın altında kalmaktan son anda kurtulduğu anlar saniye saniye böyle görüntülendi TEM’de plastik kasa faciaya yol açıyordu!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler