USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Norveç'te Elektrikli Otomobiller, Benzinlileri Geçti

Norveç'te bir ilk gerçekleşti. Ülkedeki elektrikli otomobil sayısı, benzinli otomobil sayısını geçti. İşte elektrikli otomobillerle ilgili tüm bildiklerinizi unutturacak istatistikler...

Norveç'te Elektrikli Otomobiller, Benzinlileri Geçti
18-09-2024 13:18

Elektrikli otomobiller, çok büyük bir hızla hayatımıza girdi. Ancak son dönemlerde, en azından pek çok ülkede, popülariteleri düştü. Hatta pek çok firma, elektrikli otomobil planlarını hibritlerle değiştirmeye başladı. Ancak bir ülke var ki elektrikli otomobiller için tüm bildiklerinizi unutturacak işler yapıyor.

Norveç'te an itibarıyla yollardaki elektrikli otomobil sayısı, benzinli otomobil sayısını geçmiş durumda. Tabii Norveç'ten gelen verilere baktığımızda bunun çok da şaşırtıcı olmayacağını söyleyebiliriz. Çünkü ülkenin sıfır model elektrikli otomobil pazar payı, yüzde 94 seviyelerine kadar ulaştı.

Norveç'teki elektrikli otomobil sayısı 751.450'den fazla

Norveç'te elektrikli otomobil sayısı benzinlileri geçti

Norveç Karayolu Trafik Bilgi Konseyi tarafından yayımlanan verilere göre Norveç'teki elektrikli otomobil sayısı, ağustos ayı itibarıyla 751.450 idi. Aynı tarihte benzinli araç sayısı ise 755.244 olarak kayıtlara geçmişti. Ülkede aylık 10 bin civarı elektrikli otomobil, birkaç yüz tane de benzinli otomobil satışı gerçekleştirildiğine göre an itibarıyla Norveç'teki elektrikli otomobil sayısı, benzinlileri geride bırakmış durumda.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler