USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pakistan'da sivillere el bombalı saldırı: 1 ölü, 10 yaralı

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde bir otelin önünde oturan kişilere yönelik el bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da ayrılıkçı Belucistan Kurtuluş…

Pakistan'da sivillere el bombalı saldırı: 1 ölü, 10 yaralı
15-08-2024 10:48

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde bir otelin önünde oturan kişilere yönelik el bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da ayrılıkçı Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA), bir otelin önüne el bombalı saldırı düzenledi.

Polis, saldırıda 1 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Sağlık yetkilileri, yaralıların tedavi altına alındığını bildirdi.

El bombalı eylem, Ketta'da halkın ülkenin bağımsızlık yıl dönümünü kutladığı günlerde düzenlenen üçüncü saldırı oldu.

Belucistan'da ayrılıkçı hareketler onlarca yıldır faaliyette
2000'de kurulan BLA, Belucistan eyaletinin Pakistan'dan ayrılmasını ve Beluç halkının bu bölgeyi yönetmesini istiyor. BLA, bu nedenle Pakistan güvenlik güçleri, emniyet mensupları ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenliyor.

Pakistan'ın en büyük eyaleti Belucistan, ülkede yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge. Eyalet, onlarca yıldır İslamabad yönetimiyle savaşan ayrılıkçı hareketlerin de merkezi konumunda bulunuyor.

İsyancılar, bölge halkının Belucistan'ın zengin yer altı kaynaklarından adil şekilde faydalanamadığını savunuyor.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler