USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prens Selman'ı 'suikast' korkusu sardı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Arap dünyasında da dengeleri sarsarken, ABD basını, Suudi Prens Selman'la ilgili dikkat çeken bir haberi paylaştı.

Prens Selman'ı 'suikast' korkusu sardı
15-08-2024 09:33

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Suudi Arabistan'ın fiili lideri olarak görülen Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, görüştüğü ABD'li yetkililere suikasta kurban gitmekten korktuğunu söylediği ortaya çıktı.

ABD sitesi Politico'nun haberine göre Prens Selman, ülkesinin İsrail'le ilişkileri normalleştirmesine yönelik görüşmeler nedeniyle öldürülebileceğini düşündüğünü ABD Kongresi üyelerine iletti. Prens Selman'ın, İsrail'le ilişkileri düzeltmesi için Suudi Arabistan'a baskı yapan ABD'yi bu yolla ülkesi için daha uygun bir anlaşmaya ikna etmeye çalıştığı yorumu haberde yer aldı.

Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim öncesinde Suudi Arabistan ve İsrail arasında normalleşme görüşmeleri sürüyordu.


Prens Selman'ı 'suikast' korkusu sardı


İsrail öncesinde, ABD arabuluculuğunda bazı Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleştirmişti.

Politico'nun haberine göre Prens Selman, hayatından endişeli olduğunu ve İsrail'le bir anlaşmanın Filistin devletini kapsaması gerektiğini dile getirdi. Suudi prensin, İsrail'le anlaştıktan sonra 1981'de suikasta kurban giden eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ı da örnek gösterdiği belirtildi.

Politico, Suudi Arabistan ve İsrail arasında gizlice yürütülen müzakerelerde ele alınan normalleşme anlaşmasının, nükleer program ve teknolojiye yatırım karşılığında Riyad'ın Çin'le anlaşmaları sınırlamasını da içerdiğini aktardı.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler