USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Saç ekiminde yaş aralığı 20'li yaşlara kadar indi

Saç dökülmesinin günümüzde en çok yaşanan estetik problemlerinden biri olduğunu söyleyen Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (ISHRS) üyesi Dr. Gökay Bilgin, sağlıklı ve gür saçların hem kadınların hem de erkeklerin ortak hayali olduğunu belirtti.

Saç ekiminde yaş aralığı 20'li yaşlara kadar indi
10-09-2024 22:38

Özellikle 40'lı yaşlardan sonra erkeklerde çok daha fazla görülen bu problemin pandemiyle yaygınlaştığını aktaran Dr. Bilgin, yaş aralığındaki düşüş de dikkat çekerek "Önceki senelerde 35-45 yaş grubuna hitap eden saç ekim işlemleri, artık gençler arasında da yaygınlaşıyor. Erkeklerde saç dökülme problemi 20'li yaşlara kadar iniyor. Sosyal medyada beğenilme arzusu da bu tip estetik müdahalelere olan ilgiyi daha fazla tetikliyor" dedi.

Gelişen teknolojiyle beraber sosyal medya kullanımı da artıyor, dijital çağın etkisi ve beğenilme arzusu günümüzde herkesin dış görünüşüne çok daha fazla odaklanmasına neden oluyor. Bu sebeple estetik kaygılar artış gösterirken, estetikle alakalı operasyonlara olan ilgi de büyüyor. Özellikle pandemi sonrası dikkat çeken operasyonların başında saç ekimindeki artış gözleniyor. Gençler arasında oldukça yaygınlaşan saç dökülme problemi, gençleri erken yaşlarda saç ekimine yönlendiriyor.

'SAÇ EKİMİ ARTIK SADECE ORTA YAŞ GRUBUNA HİTAP ETMİYOR'

Smile Hair Clinic Kurucusu ve Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (ISHRS) üyesi Dr. Gökay Bilgin, bu trendin nedenlerine yönelik şunları söyledi:

"Pandemi süreci, insanların kendilerine daha fazla zaman ayırmasına ve aynadaki görüntülerini sorgulamasına neden oldu. Bu durum, özellikle saç dökülmesi gibi görsel değişikliklerin daha erken yaşlarda fark edilmesine yol açtı. Sosyal medyanın da etkisiyle gençler, dış görünümleri konusunda daha hassas hale geldiler. Artık saç ekimi operasyonları sadece 35-40 yaş grubu için değil, 20'li yaşlarının başındaki bireyler için de popüler bir çözüm haline geldi."

'SAÇ EKİMİ SONRASI DEĞİŞEN HAYATLAR, CESUR ATILIMLAR'

Dr. Bilgin, "Pandemi sonrası saç ekimi operasyonlarının yaygınlaşmasının bir diğer önemli nedeni özgüven kaygıları. Genç yaşlarda saç dökülmesi, bireylerin sosyal ve profesyonel yaşamlarında olumsuz etkiler yaratabiliyor. Erken yaşta saç dökülmesi yaşayan gençler, kendilerini akranlarından farklı ve eksik hissedebiliyorlar. Bu durum hem sosyal yaşamlarında hem de kariyerlerinde özgüven kaybına yol açabiliyor. Saç ekimi, bu özgüven kaybını aşmalarına ve kendilerini yeniden güçlü hissetmelerine yardımcı oluyor. Bu süreçte, saç ekimi operasyonlarının teknolojik gelişmelerle daha hızlı, konforlu ve doğal sonuçlar vermesi de operasyonlara olan ilgiyi artırıyor" ifadelerini kullandı.

Saç ekiminin kişilerin hayatında birçok olumlu değişime sebep olduğunu söyleyen Dr. Bilgin; “Saç ekimiyle beraber kişiler yeniden özgüvenini kazanıyor ve kendilerini iyi hissederek belki de çok uzun süredir yapmak istedikleri hayallerini gerçekleştirme konusunda çok daha cesur oluyorlar. Bu anlamda hayatında radikal değişiklik yapan birçok hastamız oldu" dedi.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler