USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Saldırı sonrası İsrail'den açıklama: 'Nasrallah'ı öldürdük'

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı ve Hizbullah'ın Güney Cephesi lideri Ali Kariki'yi, dün düzenlediği hava saldırısı sonucu öldürdüklerini iddia etti. İsrail güçleri, açıklamayı teyit eden bir kanıt sunmadı.

Saldırı sonrası İsrail'den açıklama: 'Nasrallah'ı öldürdük'
28-09-2024 12:47

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Güney Cephesi komutanı Ali Kiraki ve üst düzey saha komutanlarının, Cuma günü Dahiye'de vurulan bir binanın altında yer alan bir komuta merkezinde toplandıklarını ve bu binanın füzeyle vurulduğunu bildirdi.

İsrail ordusu tarafından atılan füzenin, binayı deşerek bodrum kattaki komuta merkezinde bulunan Nasrallah'ı ve Kiraki'yi, binanın içinde bulunan herkes ile birlikte öldürdüğü iddia edildi.

İsrail ordusunun basın açıklamasında “Saldırı, Hizbullah'ın üst düzey yetkilileri karargahlarında İsrail Devleti vatandaşlarına yönelik terör faaliyetlerini koordine ederken gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.


HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA GELMEDİ

İsrail ordusunun açıklamasından sonra, Hizbullah'tan bir yanıt gelmedi. Lübnan'lı örgütün, gelecek saatlerde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Örgüt, daha önce Nasrallah'ın iyi ve sağlıklı olduğunu söylemiş, fakat bu açıklamayı destekleyen bir kanıt göstermemişti.

Lübnan'daki Hizbullah grubuna yakın bir kaynak, AFP haber ajansına konuştu. İsrail'in, Hizbullah'ın güney Beyrut'taki kalesine düzenlediği saldırıda “Nasrallah'ı ortadan kaldırdığını” açıklamasının ardından, Hasan Nasrallah ile dün akşamdan bu yana "tüm irtibatın kesildiğini” söyledi.

İsimsiz kaynak, "Seyid Hasan Nasrallah ile Cuma akşamından bu yana tüm temas kesildi” dedi.

AFP'ye göre kaynak, konunun hassaslığından dolayı isminin açıklanmasını istemedi.

Kaynak, Nasrallah'ın öldürüldüğü iddiasını teyit etmedi.

HAMANEY GÜVENLİĞE ALINDI

Tahran'a bağlı iki yetkilinin Reuters'a yaptıkları açıklamaya göre, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, ülke içinde yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı gizli bir yere nakledildi.

Kaynaklar, İsrail'in Cuma günü Beyrut'un güneyine düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından İran'ın bir sonraki adımı belirlemek üzere Lübnan Hizbullahı ve diğer bölgesel vekil gruplarla sürekli temas halinde olduğunu söyledi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler