USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Şehit Piyade Er Allahverdi Kılıç anıldı

Piyade Er. Allahverdi Kılıç, Şehit edildiği Güvercinlik köyündeki nöbet kulübesi önünde gerçekleştirilen törenle anıldı. Allahverdi Kılıç’ın nöbet kulübesine çelenklerin konmasıyla başlayan tören, Saygı Duruşunda bulunulması…

Şehit Piyade Er Allahverdi Kılıç anıldı
08-09-2024 14:37

Piyade Er. Allahverdi Kılıç, Şehit edildiği Güvercinlik köyündeki nöbet kulübesi önünde gerçekleştirilen törenle anıldı.

Allahverdi Kılıç’ın nöbet kulübesine çelenklerin konmasıyla başlayan tören, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan 4’üncü Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üstteğmen Halil Dalkılıç, Kıbrıs Türk mücahidinin düşmanlara karşı en şerefli mücadeleyi verdiğini vurgulayarak “Gerekirse Vatanımız, Bayrağımız ve Özgürlüğümüz uğruna daha nice Allahverdi Kılıçları Şehit vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Dalkılıç “Bizler Allahverdi Kılıç gibi milletimize ve Cumhuriyetimize doğruluk ve muhabbetle hizmet için yemin ettik” diyerek bu kutsal yemine son nefeslerine kadar sadık kalacaklarının altını çizdi.

“Tüm dünya bilsin ki yıllardır sürüp giden Rum propagandası karşısında kararsızlık göstermeyeceğiz” diyen Dalkılıç, ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz anlayışı ile hareket etmeye devam edeceklerine vurgu yaptı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Gürsel Benan da şehitlere seslenerek “Emanetiniz Emanetimizdir” dedi.

Benan, şehitlerin sahip çıktığı gibi Kıbrıs Türk halkının da bu vatana sahip çıkacağının altını çizerek, Özgürlük ve bağımsızlık uğruna mücadelenin Kıbrıs Türkü’nün asli görevi olduğunu belirtti .

Anavatan Türkiye’nin sayesinde 20 Temmuz 1974’ten bu yana Kıbrıs Türkü’nün kendi kaderini tayin etme hakkının var olduğunu dile getiren Benan, bundan sonra da Rum propagandalarına karşı asla kararsızlık gösterilmeyeceğini, birlik ve beraberlik içerisinde vatan topraklarına sahip çıkılacağını ifade etti.

Törende Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşma yaptı.

Tatar, Şehit Allahverdi Kılıç’a sıkılmış kurşunun aslında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sıkılmış bir kurşun olduğunu belirtti.

Tatar “KKTC Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığının, özgürlüğünün, hürriyetinin bir ifadesidir” diyerek, ülkenin Doğu Akdeniz’de bölgenin en büyük ve en güçlü ülkesi olarak ve de bağımsız bir Türk devleti olarak varlığını devam ettirdiğini anımsattı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hem Kıbrıs Türkünün hem de bütün Türk dünyasının Akdeniz’e açılan penceresi olduğunu ifade eden Tatar, bunun barış, huzur ve güvenlik açısından büyük önem taşıdığını söyledi…

Bugünlerde Kıbrıs Türkü üzerinde, Türk askerinin adadan çekilmesi düşüncesiyle çeşitli oynanmaya çalışılan oyunların var olduğuna da dikkat çeken Tatar, bunun mümkün olmadığını, Kıbrıs Türk halkının birlik beraberlik içinde, Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle bu oyunlara son verdiğini kaydetti.
Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa mutlaka egemenlik haklarının tanınması ve iki devletli çözümle mümkün olabileceğini vurgulayarak , “KKTC kalıcıdır ve egemenliğimizin bir ifadesidir” dedi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler