USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Serdarlı’nın kurtuluşunun 50. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı

Serdarlı ve bölge köylerinin kurtuluşunun 50’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Serdarlı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, anıta protokol sırasına göre çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu…

Serdarlı’nın kurtuluşunun 50. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı
15-08-2024 07:22

Serdarlı ve bölge köylerinin kurtuluşunun 50’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Serdarlı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, anıta protokol sırasına göre çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz Faşist Yunan Darbesi’ne karşı adada barış ve huzurun sağlanması için 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatının ardından Muratağa Sandallar ve Atlılar’da Kıbrıs Türklerine yönelik katliamlar gerçekleştirildiğini belirtti.

Tatar, Serdarlı Sancağı’nın verdiği mücadeleler sonucu Serdarlı ve civar köylerinde yaşayanların katliamlardan kurtulduğunu söyledi.

Kıbrıs Türkü’nün verdiği özgürlük ve varoluş mücadelesini gençlerin iyi bilmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Yok oluştan var olduk. Mücahitlerimizin mücadelesi ve Türkiye’nin müdahalesiyle özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza kavuştuk” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve askeri varlığının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta varılacak bir antlaşmada garantörlüğün ve askeri varlığının devamından vazgeçmeyeceklerini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise antlaşmanın bir parçası olacağını kaydetti.

Gazze’de yaşananları dünya devletlerinin kınadığını ancak müdahale etmeyip seyrettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkleri katledilirken Birleşmiş Milletlerin de seyrettiğini bu nedenle Türkiye’nin garantörlüğü ve askeri varlığının önemli olduğunu dile getirdi.

“Şehitleri ne unuturuz ne unuttururuz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, şehitleri rahmetle andı.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler